KIF Kolding mødte mandag aften Ribe-Esbjerg, der i starten af opgøret var i front, men sm kampen skred frem fik koldingenserne styr på spillet og vandt i sikker stil med 38-33.

Ribe-Esbjerg startede kampen i et højt tempo, og da KIF-forsvaret ikke kunne dække op for det, og heller ikke keeper Magnus Brandbyge havde redninger, var Ribe-Esbjerg i front med 5-2 efter fire minutter. Tendensen fortsatte, og efter ni minutter lød føringen til sydvestjyderne på 8-4.

Allerede efter 11 minutter tog KIF konsekvensen. Tim Winkler kom og erstattede Brandbyge, der i kampens indledning ikke havde haft en eneste redning. Winkler diskede op med redninger, og samtidig var Mads-Peter Lønborg velspillende på højre back. Det gjorde, at KIF stille og roligt åd sig ind i kampen, og ved stilingen 17-16 med fire minutter tilbage af første halvleg, kom gæsterne fra Kolding foran for første gang i opgøret. Opturen for dem fortsatte, da de endte med at gå til pause foran 20-17.

KIF spillede syv mod seks, og det gav udbytte. Stregspillerne Steven Plucnar og Benjamin Pedersen var koldblodige i deres afslutninger, og i bagkæden var Thomas Boilesen et aktiv, og på fløjen scorede Bjarke Christensen som det passede ham. Det betød, at KIF i starten af anden halvleg udbyggede føringen og midtvejs i halvlegen var foran med 28-23.

Føringen nåede op på 32-25 med 12 minutter igen, og det formåede Ribe-Esbjerg ikke at svare igen på. KIF Kolding endte i sikker stil med at vinde opgøret 38-33, og er nu på fjerdepladsen i ligaen.