En stribe helt fantastiske juletræer står nu pyntet og klar til at blive solgt på auktion til fordel for udsatte børn og unge. Du kan byde på træet med sin pynt og gaver i form af luksusvarer og unikke oplevelser fra en række danske kendisser og brands på Lauritz.com.

Kasper Hvidt, Michelin-kokken Rasmus Munk og galleristen Christoffer Egelund er blot tre af de kendisser og brands, der i år er med i Ungdommens Røde Kors’ store juletræsauktion.

På auktionen kan du byde på 13 unikke juletræer, som er pyntet med alt fra kunstværker og køkkengrej til en privat træning med e-sportsholdet Astralis og en behind the scenes-rundvisning på restaurant Alchemist. De fine juletræer med pynt og gaver bliver solgt på online auktion på Lauritz.com fra den 22. november kl. 10 til den 2. december kl. 20.

Pengene, som juletræerne ryster af sig, går ubeskåret til gode oplevelser for børn og unge i Ungdommens Røde Kors’ sociale aktiviteter. Det er for eksempel de børn, der ikke kan holde jul hjemme, fordi de er indlagt på hospitalet, anbragt på en døgninstitution eller har søgt tilflugt på et kvindekrisecenter sammen med mor.

Astralis hjælper børn og unge gennem gaming
Kasper Hvidt er sportsdirektør for e-sportsholdet Astralis og har pyntet et træ fyldt med det bedste og uvurderlige fra e-sportsverdenen. Den tidligere håndboldmålmand har blandt andet lagt en ’mød Astralis-spillerne-oplevelse’ og en privattræning under træet til den heldige køber.

– Gaming er for alle på tværs af traditionelle skel, og vi ved, gaming også kan være et samlingspunkt og et fællesskab for unge, der igennem perioder af deres liv har måttet kæmpe ekstra hårdt for tingene, siger Kasper Hvidt.

– Det er er en af årsagerne til, at vi stiller op, når Ungdommens Røde Kors spørger. Vi arbejder hver dag for at fremme og understøtte alt det gode, gaming kan. Vores spillere kan være gode rollemodeller, og vi kan vise, at gaming kan skabe relationer og være med til at styrke selvværdet hos blandt andet nogle af dem, der har været udfordrede.

Alchemist-kokken pynter juletræet for fjerde gang
Rasmus Munk har tidligere inviteret en hel flok unger fra Ungdommens Røde Kors’ Ferielejr til fin mad på sin verdensberømte Michelin-restaurant Alchemist, hvor han er køkkenchef og medejer. Her fik børnene en oplevelse, kun de færreste børn får. Nu bidrager han for fjerde år i træk til organisationens juletræsauktion.

– Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel. Det gør vi også i restauranten, hvor vi gerne vil sætte fokus på ting, der er vigtige. Jeg har tidligere lavet projekter sammen med Ungdommens Røde Kors, hvor jeg kan se, der er nogle børn og unge, som har brug for det.

Under Alchemists Holistiske træ ligger blandt andet et gavekort med skip-the-line-garanti til Alchemists sommelierbord med vinmenu, cocktails og champagne, som du kan byde på.

Christoffer Egelund: Det er en glæde at bidrage
Christoffer Egelund står bag galleriet af samme navn og har sammen med seks anerkendte kunstnere doneret seks originale kunstværker, der hænger på juletræet.

– Jeg har samlet nogle virkelig fine kunstværker fra nogle af mine egne yndlingskunstnere, der forhåbentlig kan være med til at indsamle en masse penge til børn, der har brug for hjælp, siger Christoffer Egelund.

”Som adoptivbarn fik jeg selv en anderledes start på barndommen end de fleste, og jeg kan virkelig forestille mig, hvor hårdt livet kan være som ungt menneske i en udsat position. Det er en hjertesag for mig, og det er derfor en kæmpe glæde at være med til at bidrage til Ungdommens Røde Kors’ vigtige arbejde, som jeg har støttet igennem mange år.”

Det gør Ungdommens Røde Kors
Frivillige fra Ungdommens Røde Kors arrangerer børne- og ungecaféer på landets hospitaler, krisecentre og døgninstitutioner. Her bager de julekager, klippeklistrer, laver julegaver og meget andet med de børn og unge, der må holde jul uden for hjemmet og derfor har brug for en pause fra en hård hverdag og et positivt fællesskab. Det er disse aktiviteter, der samles ind til med årets juletræsauktion.

Det er syvende år, at juletræsauktionen bliver stablet på benene af Ungdommens Røde Kors.

I år kan du byde på 13 forskellige træer med pynt og gaver på Lauritz.com i perioden 22. november – 2. december. Se alle træer og byd med her.

FAKTA: Årets pyntere

– Sportsdirektør i Astralis Kasper Hvidt: Astralistræ
– Alchemist-kokken Rasmus Munk: Alchemists Holistiske træ
– Bagedyst-deltager Rosa Kildahl: Rosa-træ
– Go’ morgen Danmarks biolog Anders Kofoed: Krible Krable-træ
– Co-founders af Weareplugin Hjalte Wieth og Julie Dencher: Nytårstræ
– DeLux-ansvarlig hos Lauritz.com inden for tøj og tasker Niels Jørgen Jørgensen og Kræmmereksperten Kræmmer Erik: Fantastiske Hammerslags-træ
– Stifter af Nico Studio Nicola Kragh-Riis: Dansk Design-træ
– Kok Anne Hjernøe og datteren Camille Hjernøe: Verdenstræ
– TikTok-fænomenet Kelly Louise KillJoy: Nordisk Hyggetræ
– Galleriindehaver Christoffer Egelund: Kunstræ
– Indehaver af Nordisk Brænderi Anders Bilgram: Jul med Nordisk Brænderi-træ
– Livsstilsekspert Julie Lahme og couture designer Jesper Høvring: Bryllupstræ
– Stylist hos Society of Lifestyle Anne Møller Wilstrup: Meraki Wellness-træ