Katherine blev født i 1964 i Bristol, England. Hendes far var engelsk og moderen indisk. Det første Katherine husker om sig selv, var da hun malede og tegnede, mens lillesøsteren Caroline så på. Barndommen blev meget af tiden tilbragt udendørs med hunde og søstre i det vestlige England. Eller også malede hun løs ved familiens spisebord. Katherines forældre blev skilt, da hun var 3 år gammel. Hun kom til at bo hos sin far og stedmoderen, Ann.

Begge opmuntrede hende i hendes kreative bestræbelser.

Katherine ønskede at se mere af verden, og som 18-årig flyttede hun til Haute Savoie i Frankrig, hvor hun arbejdede som au pair.

I 1984 tog hun til Danmark, hvor hun også arbejdede som au pair. Katherine blev hurtigt forelsket i vores natur m.m., og hun besluttede at gøre Danmark til sit permanente hjemland.

Fra 1993 og tre år frem havde hun et job for Danmission i Afrika. I de år forøgede Katherine sin interesse for at beskæftige sig med jordagtige farver og figurer.

Hun besøgte ofte samtidig lokale kunstnere og blev inspireret.

En egentlig kunstuddannelse er det ikke blevet til, men mens børnene voksede op, fortsatte Katherine med sine elskede malerier, og i den periode udviklede hun sin egen private stilart. Stille og roligt er antallet af udstillinger med hendes værker vokset, både i Danmark og i udlandet.

Mest kendt er Katherine Scrivens nok for sine silhuetfigurer, som er inspireret af hulemalerier og nordisk minimalisme.

Men hun mestrer mange forskellige stilarter og har de seneste år haft succes med kvindelige portrætter. Blandt andet et portræt af kronprinsesse Mary som blev udstillet på en censureret udstilling på Amalienborg Slot: Fra Kongehusets Gemmer. Katherine har også malet et portræt af HM Dronning Margrethe, som Dronningen modtog på Gråsten Slot.

I dag driver Katherine Scrivens Eje et galleri sammen med sin mand, Thomas Eje. Galleri Eje hedder det. Galleriet er en del af kunstnerparrets hjem på Harbæksgaard på Sydals. Der udstilles kunst af Katherine og Thomas.

Der er fernisering fredag d. 26. august kl. 17. Udstillingen med Kathrine Scriven Ejes værker kan ses på Kulturcentret i Kongensgade 111 i Fredericia. Sidste dag søndag d. 11. september.