De to folketingskandidater, Jens Jonatan Steen (S) og Kasper Søstrøm (M) var mandag formiddag ude i Trelde, hvor de fiskede sammen med fiskebiolog Kaare Manniche Ebert, som fortalte dem om havmiljøet i Lillebælt.
Emnet om klapning ved Trelde Næs har fyldt den politiske dagsorden i flere år. Derfor tog Jens Jonatan Steen kontakt til Danmarks Sportsfiskerforbund, hvor han fik lavet en aftale med Kaare Manniche Ebert og inviterede ham og Kasper Søstrøm på en fisketur i Trelde.

I ført vaders gik turen fra parkeringspladsen ved Trelde Næs ned til et nøje udvalgt fiskeområde ved vandet, der er det helt centrale samtaleemne omkring dumpning.
– Man dumper så tæt på et område, der er hårdt belastet. Vi arbejder på at gøre det bedre med stenrev i Naturpark Lillebælt. Vi erkender, at der kan være behov for at dumpe en gang imellem, men man skal vælge lokaliteter, hvor det påvirker naturen mindst muligt. Så man skal væk fra kysten og de sårbare område. Det ærgrer os, at man kan stoppe en klapning, når den ligger i baghaven til København, mens herovre siger, at man ikke har andre muligheder, siger Kaare Manniche Ebert.
Jens Jonatan Steen har været engageret i sagen omkring klapning i Trelde i flere år, og det er noget af det, som han går til valg på.
– Jeg er vildt provokeret af,når det foregår i Københavnsområdet, at det så er en nationaldagsorden. Defor har jeg inviteret Kaare og Kasper med herud for at få det her perspektiv med at stoppe klapning. Vi ved, hvor presset Lillebælt er og bliver vi ved med det samme, er der ikke mere natur tilbage. Det handler om vores fremtidige natur, der skal værnes om. Det her skal stoppe, Kolding og andre der vil her, skal vide de ikke må, forklarer Jens Jonatan Steen.

For Kasper Søstrøms vedkommende er klapning ikke et emne, som han har berørt tidligere på samme måde, men efter at være blevet sat ind i sagen via samtalen med Kaare Manniche Ebert, er han klar i mælet.
– Det er banalt, at man ikke behandler naturen som en udlejningsbil og bare kører den helt ud i gearerne og venter på den falder sammen. Det her er ikke en smart måde at gøre det på, men det er økonomi. Det burde stoppe i 2022, når vi kender langtidskonsekvenserne. Man burde tage fat i en som Kaare og lytte, og så burde man politik stramme ballerne sammen og sige, at det er sådan vi gør. Det virker banalt, at vi overhovedet skal diskutere det. Handler det om penge, så må man finde pengene til det, eller gøre så man ikke skal klappe, lyder det fra Kasper Søstrøm.