Både folketingskandidat, Tobias Jørgensen, og Moderaternes Kasper Søstrøm fremhæver tonen indbyrdes blandt politikerne i valgkampen. I deres færden rundt omkring i Trekantområdet har der været en gensidig respekt for hinandensf forskellige holdninger.

De kæmper om de samme vælgere, men de står sammen. De fleste af de blå partier stod side om side i Fredericias gågade i lørdags, hvor de alle var ude med politiske budskaber til de forbipasserende i området omkring Jyllandsgade og Gothersgade ved rådhuset.

I politik kan det opleves, at der oftes hakkes lidt på hinanden, men sådan har det ikke været i valgkampen. Der har været kørt en sober linje, og Tobias Jørgensen fornemmer, at de blå partier står stærkt sammen.

– Samarbejdet står stærkt, og jeg kan se mange af de andre blå partier her vil støtte op om os og danne en borgerlig-liberal regering med en blå statsminister, og jeg ser gerne det er Jakob Ellemann. Jeg håber, at vi får Moderaterne til at åbne øjenene og sande, at de er mere mørkelilla end lyselilla, så vi kan skabe et ordentligt flertal i stedet for Mette Frederiksens magtfuldkommenhed at drive regering på, siger Jørgensen.

Lokalt har Venstre-kandidaten oplevet en særlig stemning. Der har ikke været noget fnidder-fnadder, trods forskellige politiske ståsteder.

– Samlet set har vi haft et formidabelt samarbejde på tværs af alle partier. Det har været lige fra den ene yderlighed til den anden. Jeg har haft det pænt både med Jan Filbært og Søren fra Enhedslisten, og helt over til Karsten fra Nye Borgerlige. Når vi har været uenige, så har vi også kunne tale sammen. Det er det dét handler om også, synes jeg. Jeg ser frem til at stå skulder ved skulder med dem, når der skal føres rigtig politik, og at det er med brede flertal, men at det er med blå bloks tanker og ideer, siger Tobias Jørgensen.

Kasper Søstrøm i gågaden i Fredericia i lørdags. Foto: AVISEN

Tobias Jørgensen har en del års politisk erfaring. Både fra Kolding Byråd, men han var også opstillet til folketingsvalget i 2019. Det er dermed anden gang, at han stiller op til folketinget, men det er første gang for Kasper Søstrøm, som tilmed er helt ny i politik.

– Det har været rigtig spændende og en oplevelse at gå ind i politk. Jeg er overrasket over den positive stemning, der faktisk er blandt politikerne indbyrdes. Det har været en spændende oplevelse, men også en hård opgave. Man er meget på hele tiden, siger han.

Søstrøm oplever, at befolkningen har fået øjnene op for Moderaterne under valgkampen.

– Det har været sjovt at gå fra en tid, hvor ingen vidste hvem vi var som parti, til at der nu er større forståelse og interesse. Mange har respekt for det vi har lavet, forklarer Søstrøm.

Han fremhæver især samarbejdet mellem de forskellige kandidater, som noget han vil tage med videre. Det politiske aspekt i det har ikke ændret sig meget for ham.

– Det gode samarbejde vil jeg tage med, men jeg vil også tage mine mange års erfaring i fronten ude i det virkelige arbejde med videre. Det med at have arbejdet med udsatte og lave strukturelle tiltag. Læringsbasen for mig har ikke været valgkampen, men det jeg har arbejdet med i mit liv, siger Søstrøm.