Julen i Fredericia bliver ikke med meget julebelysning. Det eneste, der bliver tændt op i er juletræet på Axeltorv og på Rådhuspladsen, og dem tændte julemanden for tidligt fredag aften.

I Fredericia Kommune har man valgt ikke at have det helt store lysshow op som set tidligere år. Det sker som følge af den nuværende inflation, og i stedet har man besluttet at holde jul på gammeldags vis med en masse juleboder og underholdning i gågaden. 

Traditionen tro ankom julemanden sejlende til Gammel Havn, hvor et menneskehav ventede på ham. Til stede var også 6. Juli Garden, der fra klokken 16:30 havde spillet på havnen. Efter ankomsten gik julemanden og den store menneskemængde hen til første stop på ruten, der var på Axeltorv. Julemanden talte ned fra ti og så blev der tændt op i det store juletræ midt på torvet.

Herefter gik turen hen til Rådhuspladsen, hvor Teater Figuletta havde underholdt med dukketeater fra klokken 16:30. Omkring klokken 17:20 kunne lydmand Jesper Brock konstaterer, at julemanden var lige på trapperne, og derfor takkede dukketeatret af for at gøre plads til julemanden, der havde viceborgmester Søren Larsen med sig i dagens anledning.

– Vi har skruet ned for strømmen, men vi skruer samtidig op for julehyggen. Vores nye juleudsmykning er inspireret af gode, gamle traditioner. Der vil blandt andet være julemarkeder på torvet, sjove gadeteatret, hestevognskørsel, underholdende ildshows, fællessang, fakkeloptog og levende musik rundt omkring i hele byen. Når I alligevel skal opleve alt det her hygge, så vil vi opfordre til at købe julegaverne i byen, og samtidig støtte de forretninger, der er med til at skabe den her fantastiske julestemning, som vi vil komme til at opleve, sagde Søren Larsen og overlod ordet til julemanden, som spurgte børnene, hvor mange gange, der har været på Rådhuspladsen før, når juletræet bliver tændt.

Mange børn rakte armen op på spørgsmålet, men også nogle børn tog en arm i vejret, da julemanden spurgte, hvor mange, der ikke havde været der før. Fælles for dem alle var, at de kunne se julemanden, sammen med resten af den store menneskemængde, tælle ned fra ti og så konstatere, at julen i Fredericia var blevet tændt.