Trekantområdet og Vestfyn havde i dag glæde af en smuk vintersol, og går du og drømmer om sne, så skal du væbne dig med tålmodighed.

Sne og tøsne har sat sit præg på landskabet flere steder i den nord- og nordvestlige del af Jylland, samt i den nordlige del af Sjælland. I Nordjylland er der registreret generelt mellem 2 og 5 cm sne, men lokalt er der målt op til 15 cm, så her burde en kælketur være en mulighed.

Nedbørsområdet, som giver både tøsne, sne og slud, ligger nu over Sjælland og bevæger sig de kommende timer mod sydøst. Resten af dagen giver det altså perioder med sne på Sjælland samt Lolland og Falster. Bornholm og det østligste af Fyn kan også få et par hvide fnug.

Trods koldluft er der ingen snegaranti

De kommende dage er der fortsat kold luft over landet, og temperaturen vil i dagtimerne ligge fra omkring frysepunktet og op til et par graders varme. Dermed vil bygerne, som også præger vejret de kommende dage, både kunne levere sne, tøsne og slud. Byger har det med at ramme meget lokalt, og derfor er det langt fra alle, som vil kunne bygge snemænd.

Frysende våde vejbaner

Der er faldet meget sne flere steder i Danmark, som i løbet af eftermiddagen er smeltet. Der er dannet store vandpytter. Disse vandpytter forsvinder ikke. I nat falder temperaturen til under frysepunktet og vandpytterne fryser til is. Kør forsigtigt, hvis I skal ud og køre. Det er opfordringen fra DMI.