Billeder og videoer florerer på internettet efter den dramatiske straffesparkskonkurrence mellem Argentina og Holland. Kampen vil ikke blive husket for det spillemæssige, men nærmere scenerne, der udspillede sig under straffesparkskonkurrencen og efter.

Kampen igennem var der en intens stemning på banen. Længe lignede det en argentinsk sejr i den ordinære spilletid, da først Nahuel Molina i første halvleg scorede til 1-0 for Argentina, og i anden halvleg slog Lionel Messi til og scorede til 2-0 på straffespark. I slutningen af kampen lykkedes det først Wout Weghorst at reducere, og dybt inde i overtiden udlignede han efter en frisparkskombination.

Kampen endte med at komme ud i straffesparkskonkurrence, og der startede balladen for alvor mellem de to nationer. Hollænderne fulgte efter de argentinske straffesparksskytter hen mod straffesparkspletten og provokerede dem. Det endte med, at Argentina vandt og efterfølgende jublede de hoverende foran de hollandske spillere. Det fik straks fremprovokeret reaktioner på sociale medier, men nu har det vist sig, at de var grundet hollændernes opførsel.

– Jeg jublede foran deres hoveder, fordi de hollandske spillere, før hvert straffespark, kom og sagde til vores spillere. Billedet er tage ud af kontekst, og vi jublede som konsekvens af det, siger den argentinske spiller, Nicolas Otamendi.