Den danske fodboldlandstræner, Kasper Hjulmand, har sat navne på de 21 ud af 26 spillere, der skal med til VM i Qatar. Kampene i den resterende del af ugen kommer til at afgøre de resterende pladser.

Flere af de danske spillere, som under normale omstændigheder vil være sikre kort i en VM-trup, er tvivlsomme. Derfor har Kasper Hjulmand valgt at holde fem pladser åbne.

– De fleste af vores spillere har to kampe tilbage og der kan ske noget. Vi har 10-12 stykker, der kæmper om de sidste pladser, sagde Hjulmand ved præsentationen.

To af de spillere, der ikke blev udtaget i første omgang, er de Brentford-spilleren Christian Nørgaard.

– Nørgaard er vigtigt og har været det i længere tid. Det er vigtigt at se Nørgaard spille og vi håber han kommer godt igennem det. Han skal ligne den Nør vi kender, slog Hjulmand fast.

Når man udtager et VM-hold er der flere måder at se det på med trupsammensætningen. Skal man udtage et “skyggehold” til den formodede omstilling og helgardere sig på alle positioner.

– Det er lidt en stiv måde at se det på. Jeg ser fodbold i siderne og på midten, og ikke så meget om man er forsvarer eller midtbane. Derfor er det ikke sådan, at jeg har et a eller b-hold. Jeg ser på sammensætningen af det for at få det til at gå op i relationer. Det er et større taktisk puslespil, forklarede Kasper Hjulmand.

Men hvorfor så præsentere 21 spillere, når hele holdet ikke blev udtaget? Det spørgsmål fik Hjulmand.

– Det var en lærdom fra undervejs. Jeg følte det var det bedste at gøre. Det var meningen, at Nørgaard ville spille i lørdags og Frederik Rønnow blev skadet i lørdags. Jeg ville ikke ringe til nogen og sige, at de ikke er med, og så skulle udtages alligevel. Det kan være vi først er henne ved søndag før de sidste har fået besked, sagde landstræneren.