Statistikken taler sit eget klare tydelige sprog. Fredericia Håndboldklub er markant bedre pointmæssigt på hjemmebane end på udebane, og kigger man på outputtet på banen er billedet det samme. Hjemmebane skal derfor overføres til udebane, hvis fredericianerne skal have noget med hjem fra fredagens udekamp mod Skjern.

Skjern er gået hen og blevet en ond ånd for FHK. Ikke en eneste gang er det lykkedes at vinde over dem siden FHK returnerede til ligaen til i 2019. Flere gange har det været tæt på, og tættest på var i sæsonens første møde mellem de to hold. FHK lå til at vinde kampen, men i sidste sekund udlignede Eivind Tangen til 25-25.

Det er en kamp, som viser, at FHK kan slå alle, hvis de rammer dagen, og det gør de rigtig ofte på hjemmebane, mens det kniber gevaldigt på udebane, hvor det er blevet til samlet set fem point i otte kampe. Til sammenligning har FHK hentet 11 point i syv hjemmekampe, og der opstår problematikken. De fleste hold drager fordel af deres hjemmebane, og når man ikke slår de hold, som det forventes på udebane, kommer det til at gå udover placeringen i tabellen. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

To kampe, hvor FHK skulle have vundet på udebane på papiret, er mod Mors-Thy og Nordsjælland, hvor det blev til et enkelt point mod nordsjællænderne. I udekampene mod Ribe-Esbjerg og Bjerringbro-Silkeborg kunne det godt være blevet til point, men det er ikke kampe, som man bare lige kan forvente at vinde i på samme måde som mod de to førnævnte hold. 

Skjern er heller ikke et hold, som man bare lige vinder over, men skal man drille vestjyderne i deres hule, så er fredag en mulighed. Skjern er ramt på skadesfronten, hvor de aktuelt er uden Tobias Mygind, Lasse Mikkelsen og René Rasmussen, hvor de to sidstnævnte under normale omstændigheder vil figurere i Skjerns startopstilling.

adp-as.dk

Rammer FHK derfor et niveau, som man er tilsvarende med det man som regel spiller med på hjemmebane, er der muligheder. Forsvaret skal være som mod Lemvig-Thyborøn med en sprudlende Thorsten Fries i målet, og i angrebet skal de udenlandske individualister James Junior Scott og Reinier Taboada slå til sammen med Kristian Stoklund og Nicolaj Nørager, og mindst ligeså vigtigt er det at få iscenesat en af ligaens mest træfsikre spillere i form af Martin Bisgaard. Det er mange ingredienser, der skal i gryden, før FHK kan returnere til Fredericia med to point i bussen, men med Skjerns situation taget i betragtning, er mulighederne der, hvis FHK rammer samme niveau som på hjemmebane.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments