FHK står noteret for to sejre i ni udekampe i ligaen i denne sæson efter nederlaget til Skjern. Har fredericianerne et udebanekompleks? Fredericianernes Anders Kragh Martinusen fortæller, at det er noget holdet har fokus på, og vedkender problematikken.

To sejre, en uafgjort og seks nederlag.

Det er status for FHK efter ni udekampe, og når man kigger ned over modstanderne, som FHK har mødt på udebane, burde det på papiret være blevet til mere. At tabe på udebane til Skjern er ikke en katastrofe, men måden det skete på fredag aften, hvor det blev til et nederlag på 37-29, var Anders Kragh Martinusen ikke tilfreds med.

– Man kan altid tabe i skjern, men vi tabte med otte mål. Det er ærgerligt, da vi havde en god fornemmelse. Vi var godt forberedt, og brændte for meget og lavede for mange tekniske fejl. Det har været en tendens på udebane, så det fik vi ikke brudt, konstaterede Martinusen efter opgøret.

Kigger man på målmandsstatistikken viser den 14 redninger til Skjern mod FHK’s 12, og det var derfor ikke den afgørende forskel.

– Men vi lavede flere tekniske fejl ned dem, og på den måde er der flere ting, der ikke spillede ind til vores fordel, forklarede Anders Kragh Martinusen.

I grundspillet resterer der fem udekampe for FHK. De er mod GOG, SønderjyskE, TTH Holstebro og KIF Kolding, og dermed er det kun SønderjyskE, der ikke er et hold, som er på slutspilskurs. Med andre ord er sandsynligheden for, at FHK’s stime på udebane vender, og derfor kan man tale om et udebanekompleks.

– Det kan man godt tale om, når vi bliver ved med at tabe på udebane. Der har været fokus på, at vi har tabt en del kampe på udebane. Vi har talt om måden vi er på til udekampe, hvor vi ikke har samme fantastiske opbakning som på hjemmebane. Vi har en del fra Ultras, der stadig kommer på udebane, så det kunne være fedt at give dem en udesejr en gang imellem. Om det er et komplekst? Tja , det er det måske, sagde Anders Kragh Martinusen.