Dilettant 2023 løber af stablen i marts måned, når lysene i Erritsø Forsamlingshus tændes til glæde og grin for de mange gæster.

Nu søger instruktøren bag den populære forestilling, Michael Kristensen, to skuespillere til årets forestilling – og det er en af hvert< køn.

Michael Kristensen

– Vi har lidt travlt, da årets foto skal tages den 15. december hos Helle S. Andersen, men vi tror på det og går ind til søgningen med stor energi. Vi skal bruge en mand over 50 år – eller i alt fald en, der kan spille en mand over 50 år, og jeg garanterer, at det bliver en spændende rolle. Manden skal nemlig spille en fordrukken sut, fortæller instruktør Michael Kristensen og fortsætter:

– Derudover skal vi bruge en ung kvinde, der gerne vil prøve kræfter med dilletant. Vi ved jo fra tidligere år, at dilletanten i Erritsø er populær, sjov og noget publikum sætter stor pris på, men vi ved også, at det er noget, som alle deltagerne får noget ud af.

Lone Eriksen fra Gardenia Blomster. Foto: AVISEN

Og en af dem, der kan sætte et stor ja ved den konklusion er Lone Eriksen, der til dagligt driver Gardenia Blomster. For hende var det en helt ny verden at gå fra butik til scene, men det var sundt for hende.

– Jeg kan huske, at vi holdt en afslutningsfest på Restaurant Hannerup Skov, hvor vi skulle stå for noget alle mand. Vi skulle blandt andet levere en rundesang, og jeg havde valgt Shu-bi-duas Den Røde Tråd. Det var en vild oplevelse. Jeg var nok lidt emotionel. Jeg kom fra et liv i en blomsterforretning og et hjemmeliv med min familie til at skulle stå foran andre på en scene. Det giver noget andet at være med i det her teater, fordi man er sammen med andre om at levere noget andet, og reaktionerne, man får: fantastisk.

– Jeg lærte så meget af mine kolleger, også bag scenen. Vi lærte af hinanden, og det at se, hvordan folk morede sig blandt publikum, hvordan de havde en dejlig aften, det var magisk, fortsætter Lone Eriksen, der også fortæller, at det rykkede mange grænser hos os.

– Alene det at stå på en scene var nyt. Det har rykket grænser, selvom mange af mine medskuespillere nok vil mene, at jeg har meget at lære endnu. Jeg fik så også en vild start. Jeg skulle bogstaveligt talt vise to meloner frem som mine, det rykkede grænser. Jeg var vildt nervøs, og var vel lige ved at skide i bukserne for at sige det på godt dansk. Jeg tænkte: Taler jeg tydeligt nok, kan de høre mig, eller japper jeg? Jeg fik vist sagt noget forkert i første scene, og det gav et kæmpe grineflip, men det er jo en del af det med at lave amatørteater, og publikum kvitterede med grin, siger Lone Eriksen, der stadig kan fremkalde sommerfugle i maven ved at tænke over, at hun snart står på scenen igen:

– Nu er det jo 2-3 år siden sidst, så jeg vil da også være nervøs igen. Sådan er det, men jeg glæder mig helt vildt til at skulle i gang igen. Jeg har savnet det. Man føler et tomrum i sin krop, når man står på scenen i sidste akt, og man går fra scenen. Vi slutter med at sige vi ses, og så står man der. Man mangler noget, og for mig er det nok den intensitet, man mærker, når man samarbejder med andre om det, man skal fremvise på scenen. Det er en vild følelse, siger Lone Eriksen, der håber, at flere vil melde sig til årets dillentant.

Hvad er dilettant?

Teater som ikkeprofessionelle udøvere spiller for fornøjelsens skyld og som underholdning for publikum. Kilde: Ordnet

Er det noget for dig, så kan du kontakte instruktør Michael Kristensen på 20 20 82 55