Forberedelserne til 2022-udgaven af Hannerupløbet har været i gang siden september 2021. Kulminationen kommer den 30. august, hvor dette års løb afvikles, og der forventes op mod 1.100 betalende deltagere. Det oplyser Fredericia Løbeklub, der står bag det traditionsrige løb.
Siden 1976 har Hannerupløbet været arrangeret hvert år, men i 2020 og 2021 satte covid-19 en stopper for løbet. Under nedlukningen fik danskerne nye vaner, og det indbefattede blandt andet, at flere begyndte at løbe. Det har dog ikke betydet, at det har væltet ind med tilmeldinger til motionsløbene efterfølgende.
– Andre løb har haft svært ved det, men vi ser ud til at have godt fat i det, siger Jørgen Mollerup, der sidder i Fredericia Løbeklubs bestyrelse, og er ansvarlig for Hannerupløbet.
I forhold til øvrige år kommer der en enkelt ændring, hvor hensigten er at motivere løberne ude på ruten.
– Vi har sørget for musik på selve ruten. Vores lokale musiker, Nicklas Ejby, sidder på toppen af en af bakkerne og spiller musik. Når han sidder der, er hensigten, at han skal gøre så folk lige giver lidt ekstra, siger Jørgen Mollerup og oplyser, at det kan lade sig gøre med Ejby grundet fonde og sponsorater, som også giver muligheden for andre tiltag:
– Børnene og de handicappede får alle t-shirts, medaljer, pølser, slikposer og alt sådan noget.
Forventningen er, at der kommer omkring 1.000 – 1.100 deltagere, som er det samme deltagerantal som i 2019, og langt størstedelen er tilmeldt en bestemt løbsdistance.
– Det er klart vores fem kilometerrute, der er mest populær. Der er omkring 100 tilmeldt til halvmaratonet, og det er også fint. Blandt de store hold der deltager, er Fredericia Kommune, der kommer med 350 kommunalt ansatte. Det er deres største hold nogensinde, fortæller Jørgen Mollerup.
At arrangere et løb af Hannerupløbets størrelse er ikke bare lige til. Forberedelserne har været i gang i næsten et år.
– Vi startede i september sidste år. Vi har brugt tiden på at kontakte virksomheder, og har været heldige med, at mange store kommer med. Vi har et stort banner ude på Strandvejen, da Monjasa, som støtter os, spurgte om vi ville sætte et op. Monjasa er også nogle af dem, der kommer med et stort hold, da de er en meget motionsvillig virksomhed, siger Jørgen Mollerup.
Når starten går til løbet, bliver det ikke med en kanonsalut, men derimod med et nyt tiltag.
– Vi har fået 6. Juli Garden til at komme og spille. Vi ville gerne have haft Fredericia Kanonlaug til at komme, men det kræver særlige tilladelser, hvor det ikke bare var lige til, så vi prøver med 6. Juli Garden og det skal nok blive hyggeligt. Derudover kommer Mette Bjeld og varmer folk op, så de er klar til at løbe, fortæller Mollerup
Selv tager Jørgen Mollerup ikke et start-/løbsnummer på, når løbet finder sted den 30. august.
– Der er nogle af løbeklubbens medlemmer, der løber fem kilometerruten, men det er svært at passe ind. Vi opfordrer dem, der har lyst til at deltage, til at gøre det, da vi således viser klubbens farve frem. Jeg har ikke selv løbet det i ti år, da jeg ikke har haft tid til det. Det har altid været os i Fredericia Løbeklub, der har arrangeret det, og det holder vi fast i. Det er et af Danmarks ældste motionsløb, og det er en lokal tradition, som vi har haft siden 1976, slutter Jørgen Mollerup.
I alt er der seks forskellige løb man kan tilmelde sig. En distance på fem kilometer, ti kilometer, 21 kilometer, 3×5 kilometer stafet, syv kilometer trail eller walk på 6,5 kilometer, og dertil kommer et løb for både børn og handicappede.
På den lettere kuperede rundstrækning på fem kilometer gennemløber man den op til fire gange, og ved halvmaratonet er der indlagt en lille prolog. Underlaget på rundstrækningen er dels asfalt, og dels fast skovvej. Trail løbes hovedsageligt på singletrack i skoven, dog med omkring 150 meter på asfalt.