Så er freden brudt efter en solrig sommer, hvor såvel den lokale andedam som den ”store” andedam har haft ro for de store politiske udmeldinger.
Idyllen i andedammen blev brat afbrudt søndag den 10. august, hvor socialdemokraternes formand var vendt hjem fra ferie og havde holdt hof blandt landets store søndagsaviser og senere i tv-aviserne.

Hovedbudskaber var, at de ledige der har mistet deres dagpengeret ikke skulle forvent hjælp fra hende og dermed socialdemokraterne. Hun og regeringen havde skaffet flere jobs til de ledige…
ØH ja, måske, men hvad med alle de job der er forsvundet. Det er tal er noget større ende regeringens hjælpepakker. Ikke et ord om det heller ikke en eneste journalist spurgte ind til det.

Det kan være fornuftigt i opgangstider, at se på lovgivningen også for de ledige, men lige nu hvor der er færre job at få er det efter min opfattelse ikke det rigtige tidspunkt, at stå fast på optjeningsretten fra 26 uger til 52 uger.
Helle T S siger, vi har gjort meget for de ledige. Den lader jeg lige stå et øjeblik. Personligt oplever, jeg den udtalelse som ren arrogance fra et menneske, der har sit på det tørre.

Helle T. s vil end ikke være med til, at se på optjeningsperioden. Regeringen har fralagt sig alt ansvar med den udtalelse. Vi har skaffet flere job, dog oplyses ikke noget om hvor de jobs er og ikke mindst til hvem. Sidste fiasko med akutjob for ufaglærte kunne søge stillinger som overlæger gavnede kun de lokale kommunekasser og bestemt ikke de ledige.

Efterlønnen var heller ikke noget, hun og regeringen ville ændre på – trods løfter om det modsatte. Nu strammes jerngrebet så om de ledige, der mister deres dagpenge på grund af optjeningsretten er sat op til et år.
Ufatteligt at fagbevægelsen har betalt for hendes og socialdemokraternes valgkampagne. Jeg undrer mig som tillidsmand.

Det ser ud som om, at det parti jeg er medlem af, vil gøre alt for at få vælgerne til, at stemme på andre partier og det kan jeg faktisk ikke fortænke vælgerne i at gøre, med den arrogance Helle T. S lægger for dagen overfor de ledige.

Dennis Nielsen
Metal tillidsmand
Brovadvej 46
7000 Fredericia