Omkring 50 1. årselever fra Fredericia Gymnasium var lørdag samlet til to timers idræt, hvor seks foreninger stod for aktiviteter. Arrangementet var et samarbejde mellem Fredericia Idrætsråd og Fredericia Gymnasium, og formålet var at få flere unge til at dyrke foreningsidræt.

Undersøgelser viser, at unge i 9. klassesalderen begynder at droppe foreningsidrætten. Måske trækker festerne, måske trækker gaming på spilkonsoller eller noget tredje, og derfor har Fredericia Idrætsråd taget skeen i den anden hånd og forsøger at afhjælpe tendensen.

Tidligere på året var der arrangeret Idrættens Topmøde i Fredericia Idrætscenters ADP Lounge, og i den forbindelse bragte Niels Martin Vind, der er lærer på Fredericia Gymnasium og en del af Venstres byrådsgruppe, et forslag på bordet med at man skulle forsøge at aktivere de unge ved at vise dem foreningslivets muligheder. Som et udspring af det blev eventet på Fredericia Gymnasium arrangeret.

– Det er vigtigt at dyrke idræt, men i idrætsforeninger er der noget ekstra med et fællesskab. Så bliver man ved med at dyrke sport fremfor at blive hjemme og game, og man får det fedt med andre mennesker, sagde Niels Martin Vind, da han introducerede eleverne til, hvad der skulle foregå.

– Mange har måske dyrket idræt  før, men er faldet fra, og vi skal have folk tilbage, forklarede han.

Alex Falkenstrøm repræsenterede Fredericia Idrætsråd, hvor han er næstformand. Han sagde:

– Idræt kan give nye venner, sund livsstil og gøre en klar til skolen og det gælder om glæde og aktivitet i hverdagen. Vi er superglade for jer der er mødt frem i dag. Det er vigtigt, at I giver den gas i dag. I skal selvfølgelig prøve noget, der er fedt, men I kan også få prøvet noget I ikke har prøvet før, forklarede Alex Falkenstrøm.

I den første time, som eventet varede, var der basketball, håndbold og dans/rytme på programmet, og efter en pause var der mulighed for at prøve springgymnastik, fodbold og judo. Det hele var tilpasset så alle kunne være med, og efter to timer med sved på panden var det tid til for eleverne til at tage hjem og fundere over dagens oplevelser, hvor de første tilbagemeldinger fra flere af foreningerne er, at flere af deltagerne vil til at starte op hos dem.