FHK var bagud med syv mål undervejs i opgøret mod Bjerringbro-Silkeborg. Alligevel var de ved at løbe med sejren til sidst, men skarpheden udeblev. I stedet forspildte FHK en gylden mulighed for at fuldende et ellers storstilet comeback.

Når man er bagud 12-5 efter 25 minutter er de ikke som udgangspunkt ikke realistisk at komme tilbage i en håndboldkamp, men det gjorde FHK til skamme fredag aften. Forinden havde fredericianerne brændt den ene store chance efter den anden, og skudt Mikkel Løvkvist op på en redningsprocent på 61,11 procent efter de første 30 minutter.

En af de helt store syndere i den sammenhæng var Reinier Taboada, der slet ikke havde indstillet sigtekornet. Han blev pillet ud efter nul mål på seks forsøg, men kom ind igen senere i kampen og endte med at lave et mål på ti forsøg. Hvis bare et par stykker til af dem var gået ind, så havde FHK vundet kampen, kan den simple analyse lyde.

Helt så simpelt hænger det dog ikke sammen. Grunden til den lange snor til Taboada på en regulær offday er mere lige til. Det oplagte alternativ, franske James Junior Scott, var ude med knæproblemer. Scott pådrog sig problemerne ved torsdagens træning, oplyser han. Nu afventer han et svar på en scanning, men at bedømme ud fra, at han gik relativt ubesværet rundt i JYSK Arena fredag aften, er der sandsynlighed for, at Junior Scott kan være sluppet med skrækken.

adp-as.dk

Med Reinier Tabodas offday måtte FHK ty til andre midler. For første gang i sæsonen hev Gudmundur Gudmundsson syv mod seks frem som et værktøj, og i første omgang var det ikke nogen succes, men det endte det med at blive. I anden halvleg lykkedes det gang på gang FHK at spille sig frem til store chancer, og skarpheden var noget større, end i første halvleg. Til sidst manglede skarpheden dog, da FHK havde muligheden for at bringe sig foran.

Første gang FHK fik muligheden var ved stillingen 20-20, men der fik Lasse Balstad pareret et skud. Ved stillingen 22-22 fik fredericianerne muligheden for to gange at komme foran, men i undertal brændte Kasper Young fra højre fløj. Efter en bolderobring af samme Young fik FHK muligheden igen kort tid efter, men denne gang ramte Nicolaj Nørager stolpen. Tættere på kom FHK ikke, og endte i stedet med at tabe kampen 25-24.

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Thorsten Fries (10 – Man of the Match): Keeperen var en af de få fra FHK, der holdt niveau kampen igennem. Sluttede med en redningsprocent på 43,59 procent.

Emil Tellerup (UB): Kom ikke på banen.

Martin Bisgaard (7): Var sikkerheden selv, da han fik bolden. Lavede fire mål på fire forsøg.

Mads Lenbroch (UB): Kom ikke på banen.

Reinier Taboada (00): Højt at flyve, dybt at falde. Indtil BSH-kampen havde han været en åbenbaring for FHK, men endte med at bruge ti forsøg på at score ét mål. Det er ikke godt nok.

Jonas Kruse (UB): Kom ikke på banen.

Einar Olafsson (UB): Kom ikke på banen.

Lasse Balstad (4): Dækkede godt op, men tabte hovedet flere gange i kontrafasen. Manglede et køligere overblik, som resulterede i brændte skud og boldtab.

Kristian Stoklund (7): Svingede taktstokken godt angrebsmæssigt. Bidrog med fire mål og fem assists.

Nicolaj Nørager (4): Ikke særlig målfarlig, men var god til at holde bolden i gang. Lavede et mål på tre forsøg.

Anders Kragh Martinusen (7): I første halvleg var han den eneste af bagspillerne, der ramte et godt niveau. Lavede fire mål på seks forsøg, sam fire assists. God formkurve Martinusen er inde i.

Mads Christiansen (4): Dækkede op på højre back i en del af kampen, og det slap han godt fra.

Nikolaj A. Nielsen (02): Scorede godt nok tre mål, men brændte til gengæld også tre store chancer fra stregen. Det er kun lige bestået.

Rasmus Meyer (4): Brændte også en store chance på Løvkvist, men fik til gengæld scoret to mål og dækkede godt op.

Jakob Frederiksen (02): Havde store problemer med Løvkvist. Lavede nul mål på to forsøg.

Kasper Young (7): Bankede fem mål ind på syv forsøg. God kamp af Young, der også dækkede godt op.