Thomas Graversen og Stig Tøfting er via KidsAid involveret i projektet Børn hjælper børn, der blev præsenteret til et kick off-møde i sidste uge. De to tidligere landsholdsspillere kalder det unikt, at børnene tager skeen i den anden hånd og samler ind til velgørende formål.

Til arrangementet, der blev afholdt i Eksercerhuset i Fredericia, var Thomas Graversen og Stig Tøfting på scenen og via spørgsmål fra konferencier Anders Bay, fortalte de om oplevelser, som de har haft i forbindelse med deres fodboldliv, men til sidst løftede de også sløret for, hvorfor de er engageret i KidsAid, som Børn hjælper børn har indgået et partnerskab med.

For Stig Tøfting startede det for en del år siden med at give en hånd med til velgørende formål.

– Tsunamien i sin tid i Thailand var noget af det første, hvor jeg gik ind i det. Jeg udvalgte en del kamptrøjer jeg var “ligeglade” med i forhold til de andre. De røg til Red Barnet i en auktion. Jeg  har været på Skejby Sygehus, hvor jeg har besøgt nogle børn, og så har det ene taget det andet. Hver gang jeg har skulle lave det ene eller andet, har jeg fået KidsAid med indover. Sidste gang jeg lavede en gåtur havde jeg også Børnecancerfonden med indover. KidsAid dækker meget bredt, og der er Børnecancerfonden mere specifik. Jeg har lavede fornyeligt noget med KidsAid, hvor vi spillede en padelturnering, hvor det handlede om at knuse kræft og hvor Tom Kristensen også var en del af det. Vi kommer også til at give lidt til jer her, sagde Tøfting og fortsatte:

– For de fleste er det nok sådan, når man bliver spurgt om man vil støtte noget til børns velvære eller helbrede sygdomme, siger man ja. Jeg mistede selv en dreng da han var en måned gammel og døde af meningitis, og jeg ved derfor hvad det vil sige. Jeg mistede mine forældre, da jeg var 13 år, så jeg har igennem hele mit liv vidst hvad det vil sige at savne og miste nogen og noget. Det har ikke været svært for mig at sige ja til arrangementer, velgørende fonde og lignende, fortalte Stig Tøfting og modtog klapsalver fra salen.

Thomas Graversen tog derefter ordet og sagde:

– Det man kan mærke med den opbakning her, så vil man hjælpe så godt man kan. Det ligger os dybt på sinde. Hvis man har overskud, så skal man deltage på det niveau man vil, forklarede han inden, at Tøfting sluttede af med at rose projektet “Børn hjælper børn”:

– Det er fedt, at I knejte også siger ja til det. Hovedparten af de danskere, der samler ind, er ikke i jeres aldersgruppe, og at I så gør det, tager jeg hatten af for. Det er unikt. Jeg har ikke hørt om andre, udover Bangsbo Freja i Frederikshavn, hvor man engagerer unge i det her, og det er fedt I er med på det, sagde Stig Tøfting.