Omkring 160 skoleelever fra Kolding og Erritsø konkurrerer lørdag i en stor turnering på HANSENBERG, hvor deltagerne skal skabe innovative løsninger på energiområdet.

Stemningen er helt i top – og konkurrenceånden har i den grad indfundet sig – når der lørdag den 12. november er First Lego League Challenge 2022 på erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding.

Turneringen – der er kulminationen på flere ugers arbejde for cirka 160 skoleelever i alderen 10-16 år – byder blandt andet på intense robotkonkurrencer og præsentationer af innovative løsninger inden for energi.

Det kan for eksempel være, hvordan vi kan anvende vedvarende energi på en smartere måde – eller hvordan fossile brændstoffer kan bruges på en mere hensigtsmæssig måde.

Og der bliver virkelig noget for publikum at kigge på, når de i alt 15 hold dyster mod hinanden på robotbanerne. Eleverne har selv designet og programmeret en LEGO Education SPIKE Prime eller en LEGO MINDSTORMS Robot til formålet.

Lørdagens program begynder klokken 9.00, hvor holdene på skift – og uden publikum – præsenterer deres projekter for de kyndige dommere.

Klokken 12.30 begynder de publikumsvenlige robotkonkurrencer, som forventes at køre frem til ved 15-tiden.

De deltagende hold kommer fra følgende skoler:

Bakkeskolen

Erritsø Fællesskole, afdeling Højmosen

Erritsø Fællesskole, afdeling Krogsager

Kolding Realskole

Langager

Munkevængets Skole

Specialcenter Vonsild