Karina Lorentzen besøgte fritidsjobindsatsen for udsatte unge i Fredericia. Fritidsjob har nemlig en række gode sideeffekter – og kan formentligt bekæmpe mistrivsel.

– Mange unge tror ikke på sig selv. Deres selvværd er i helt bund, og de har ingen tillid til egne evner”.
Sådan fortæller de Karina Lorentzen hos UngFredericia, som hjælper udsatte unge til at få et fritidsjob. Fx gennem hjælp til at skrive en ansøgning og matche med en virksomhed.

Hun siger:

– Fritidsjob er vigtige. De skaber indtjening, de træner ansvar og så giver de ofte et socialt netværk, som gavner mange unge langt ud over selve jobbet. Derfor er det en af de indsatser, vi lige nu ser nærmere på i Folketinget, og som vi gerne vil støtte endnu mere, siger Karina Lorentzen, folketingsmedlem for SF.

Og en af dem, som gerne tager de unge fritidsjobbere i Fredericia er Linda fra Rema1000. Hun fortæller om unge, der er vokset af at få ansvar i hendes butik.

Fx den unge knægt fra Korskærparken, som oplevede stoltheden ved SELV at kunne købe chips og en billigcola for sine første udbetalte penge. Og som der ikke ellers var råd til hjemme.

Eller den unge pige, som havde socialangst og til at starte med KUN ville sidde i kassen, fordi hun følte sig afskærmet og tryg der. Men som med lidt investering kom ud på butiksgulvet blandt kunderne.

Og om pigen, som kun kunne tælle til 70 og derfor ikke troede, hun kunne bruges til noget. Men som kunne sidde i kassen, fordi den jo laver al regnearbejdet. Hun endte oven i købet med en fastansættelse.

For et fritidsjob gør noget for troen på sig selv og modvirker den mistrivsel, som vi ser så ofte hos unge:

– Usikkerheden når ikke at rodfæste sig og blive en identitet,” forklare de hos UngFredericia, som også viser statistik på, hvad vi ved om unge, der har haft et fritidsjob:

– De har 2,5-3 gange så stor sandsynlighed for at være i job senere i livet. De gennemfører oftere ungdomsuddannelsen. De får større tro på, at de kan klare sig i uddannelsessystemet og det sænker risikoen for at få en dom som 25-årig med 30 procent.

– Det er vanvittigt VIGTIGE tal. ALLE unge kan bruges til noget. Så ja tak til flere fritidsjob og arbejdsgivere, der tør satse på unge, slutter Karina Lorentzen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments