25-årig Rasmus Knudsen fra Fredericia har været til de nordiske mesterskaber i vægtløftning, hvor han endte med at blive nummer to i hans vægtklasse.

Stængerne med de tunge vægte ryger op og ned på gulvet i AK Heros’ lokale i Fredericia Idrætscenter. Der laves massevis af stød og træk, som det hedder på fagsprog, og en af dem, der bidrager til larmen er Rasmus Knudsen.

For en kort bemærkning lader han vægtstangen være, og fortæller om oplevelsen til det nordiske mesteskab, der fandt sted tidligere i oktober i Finland, hvor det blev afviklet over to dage, og der lykkedes det for Rasmus Knudsen at hente metal med hjem til fædrelandet, men det lå ikke i kortene, at det skulle ske.

– Jeg var ikke seedet i top-3, men gjorde det godt på dagen, siger han med et smil og kommer ind på, hvad hans forventninger var på forhånd:

– Jeg håbede på top-3, men jeg vidste jeg skulle ramme en god dag, siger han.

Faktisk var den fredericianske vægtløfter ikke helt opmærksom på, at han havde vundet sølv til at starte med.

– Det var surrealistisk. Jeg var ikke klar over det i starten. Min træner kom og sagde det, forklarer Rasmus Knudsen.

Foto: AVISEN

Tidligere på året klarede Rasmus Knudsen kravet til at komme med til de nordiske mesterskaber, men bare fordi man klarer kravet, er det ikke ensbetydende med man kommer med, da man skal udtages til landsholdet for at komme med, men også det lykkedes.

– Det har været et mål med min træning. Jeg forsøgte også sidse år, men missede med et par kilo. Jeg blev så udtaget til landsholdet i år og kom med, udtaler Knudsen.

Meningen med at klare kravet til de nordiske mesterskaber tidligt var klart. Det ville give Rasmus Knudsen de bedste betingelser for at toppe formen til mesterskabet.

– Vi vidste, at det nordiske mesterskaber lå i oktober, så jeg lagde mange kræfter i at gøre det godt og ramme en god form der, siger han.

Vægtløftning er opdelt i vægtklasser, og Rasmus deltog i minus 89 kilo, som går ned til 81 kilo.

– Jeg skulle tabe mig op til konkurrencen. Jeg gik fire kilo ned i vægt, og endte med at ramme 100 gram under, forklarer Rasmus Knudsen.

Den procedure, som Rasmus forklarer, minder om indvejningen til en boksekamp, forklarer han. Selve proces med at skulle cutte for at ramme vægten har Rasmus prøvet før.

– Det var svært i starten, men jeg har vænnet mig til det, siger han.

Sølvmedaljen til det nordiske mesterskab er det bedste enkeltstående resultat, som Rasmus Knudsen har lavet, og det logiske ville derfor være at sigte efter noget mere, men det er svært under de nuværende forudsætninger.

– Jeg har et fysisk krævende arbejde til hverdag med en tømmervirksomhed. Er der tid til overs vil jeg sigte mod EM, siger Rasmus Knudsen og fremhæver i den sammenhæng landene i den østlige del af Europa, som dem der er bedst, og som har bedre forudsætninger end eksempelvis ham selv, der har et fuldtidsarbejde ved siden af.