Det store fredericianske talent, Alberte Kjær, ser ud til at skulle repræsentere Danmark ved OL i Paris. Hun er godt med på ranglisterne, og vandt fornyeligt et grandprix i Frankrig.

Alberte Kjær blev hyret til at deltage for et fransk hold, da der blev afviklet grandprix, det skulle have taget en uge, men hun endte med at være i Frankrig i to uger.

– Først og fremmest, så var det ikke et stævne, hvor jeg kunne vinde point til ranglisterne, men jeg kunne derimod dyste mod nogen af de bedste. Det var et fedt stævne, det var meget lokalt og meget fransk. Jeg fik alle omkostninger betalt, fik en stor oplevelse og så kørte jeg for det franske hold, fortæller Alberte Kjær, der gentager, at det var meget fransk, og hun ikke forstod meget.

– Jeg boede sammen med dem, talte med dem og de talte rigtig meget fransk, og jeg kan ikke et hak fransk, så det var meget at lære. Jeg endte med at tage en uge mere dernede, fordi de havde brug for en pige til det sidste grandprix også, fordi en af pigerne var blevet skadet. Jeg skulle egentligt hjem i skole, men jeg fik det passet ind, siger Alberte Kjær.

Det blev en oplevelse for livet, hvor hun i øvrigt endte med at vinde.

– Jeg fik mulighed for at blive i Frankrig, og det var også en spændende uge. Vi boede i et stort hus sammen med holdet og trænerne. De talte også bare fransk, men jeg prøvede at forstå lidt og tale lidt med. De var heldigvis vildt gode til at inkludere mig og tale til mig. Det var en noget anderledes oplevelse, end jeg har prøvet. Så det var sjovt at prøve, siger Kjær.

Selvom stævnet ikke gav point til ranglisterne, så fik hun prøvet formen af med de bedste.

– Det gav ikke point, men top 15 af world cup-atleterne deltog, resten var en håndfuld gode atleter, og ellers almindelige franske atleter, siger Kjær, der skal hente point i efteråret frem mod OL i Paris.

– Det passer faktisk fint nok at have deltaget i Frankrig, for jeg skal køre en VM-serie om lidt, hvor jeg kan hente point, så på den måde var det en god oplevelse at deltage i. Jeg kunne have hentet point i ugerne også, men jeg var ikke bagud på point, så jeg vil gerne have oplevelse. Havde jeg været bagud på point, så havde jeg deltaget i pointløbene i stedet. Jeg har samlet mange gode point sammen i løbet af foråret og sommeren. Jeg havde luft i min rangering, og dermed overskud til at tage et par uger væk, siger hun.

Store løb venter nu.

– Jeg skal blandt andet køre en VM-serie i Cagliari på Sardinien og senere på året skal jeg deltage i et løb i Abu Dhabi. Det kan også ende med, at jeg skal deltage i World Cuppen i Asien, så der bliver mulighed for at hente point. Jeg er lige nu i top 10 på OL-ranglisten og i top 30 på VM-listen, så jeg er et godt stykke indenfor den rangering, der giver adgang, siger Alberte Kjær og tilføjer:

– Det betyder, at jeg ikke behøver at have stress på, hvilket er dejligt, men jeg skal stadig gøre mit bedste hele tiden. 2022 har været lidt op og ned. Nogle stævner er gået virkelig godt, andre mindre, så skal jeg finde en anden stabilitet, men overordnet set er det fint. Jeg blev nummer otte til EM, nummer fire i en VM-serieafdeling, i øvrigt det bedste resultat nogensinde for mig, så jeg har kørt nogle fine ræs.

Alberte Kjær er lige startet på universitetet igen, så nu skal træningen kombineres med studierne og hverdagen, men det går efter planen, fortæller hun.

– Når jeg har været lidt ustabil til tider i 2022, så hænger foråret blandt andet sammen med, at jeg blev ramt af corona, hvorfor min krop nok ikke var helt klar. Jeg vil altid bare forsøge at gøre det bedre og bedre, og deraf i øvrigt opnå den stabilitet, jeg gerne vil stå for. Man kan altid optimere alt, og ofte har jeg et godt løb, hvis jeg er med i front til sidst, når vi når til løb, så nu jeg vil arbejde hårdt på at blive endnu bedre til svømning og cykling, hvilket jeg allerede er godt i gang med, slutter Alberte Kjær.