Øster Voldgade vil igen i år være omdrejningspunktet for et stort triathlon stævne den 9.-10. august og stævnet er bygget op, så der bliver masser af muligheder for at se atleterne i aktion. Der startes med åben vand svømning i Lillebælt, hvor tilskuerne fra stranden kan følge svømmernes kamp med bølger og strøm. Herefter gælder det cykling og løb, hvor ruterne er lagt på rundstrækninger, således at atleterne kommer gennem stævneområdet flere gange. Dette gør stævnet meget tilskuervenligt, da det er lettere, at følge atleterne gennem konkurrencen.

4. afdeling af DM seriën

Dansk Triatlon Forbund og Danske Invest arrangerer i samarbejde med lokale klubber ” Danske Invest DM TRI serie 2014”. Seks stævner, som er spredt over hele landet og byder på meget forskelligartede ruter og spændende udfordringer. Lørdag den 9. august er turen således kommet til Fredericia, hvor 4. afdeling afvikles.

Atleterne skal gennem 1500 m svømning, 40 km cykling i kuperet terræn og 10 km løb langs stranden. – Det bliver en konkurrence med fart over feltet, da der i dagens løb kan vindes point i den samlede konkurrence om at få titlen som Danmarks Mester i triathlon. Finalestævnet afholdes ved Kolding Fjord den 14. september.

Elite, junior og ungdom konkurrerer også denne dag. De kører sprint distancen – 750 m svømning, 20 km cykling og 5 km løb.

Der vil derudover for voksne være mulighed for at konkurrere på en kortere distance på 375 m svømning, 20 km cykling og 5 km løb. Det er i denne konkurrence, man kan se en stor gruppe repræsentanter fra Danske Bank og Danske Invest stille til start.

Lørdagen skydes dog i gang af børnene, som hopper i vandet kl. 9:00 for at svømme 375 m, hvorefter de skal cykle 10 km og løbe 2, 5 km.

Wikingman – ½ jernmand

Søndag den 10. august gælder det den ½ jernmand distance. Her skal atleterne dyste på 1900 m svømning, 90 km cykling og godt 21 km løb. Her kommer udholdenhed og fart til at spille en væsentlig rolle.

Det bliver en weekend med høj puls fra start til slut. Der vil være masser af liv på og omkring stævnepladsen, aktiviteter for børn, samt idrætsudøvere på alle niveauer, som vil give sig fuldt ud i konkurrencerne.