Et samarbejde på tværs af Fredericia fF, Fredericia KFUM, Taulov-Skærbæk IF og Bredstrup-Pjedsted IF gør, at de spillere, som ikke spiller FC Ungdom, spiller sammen på samme hold under betegnelsen Fredericia Fodbold. For U16-holdet har det været en gevinst, og fællesskabet styrkes nu yderligere af et nyt sæt spillertøj sponsoreret af 3F, der har valgt at sponsorere hele årgangen.

Der er smil på læben hos U16-drengene i det fredericianske fodboldmiljø. De var inviteret til pizza og sodavand hos deres nye sponsor 3F, som de fik hilst på og samtidig fik noget socialt samvær på tværs af FC Ungdom og Fredericia Fodbold.

To af de spillere, der til dagligt spiller under betegnelsen Fredericia Fodbold, er Jonathan Wadowski og Alexander Smærup-Ottesen, der i al hast skyndte sig hen til 3F på Venusvej og hentede tøjet, da de blev opmærksomme på, at det skulle hentes.

– Jeg så på Facebook, at vi havde et kvarter til at hente tøjet. Vi hentede tøjet så hurtig som muligt så vi nåede det, siger Alexander med et smil og fortæller, hvad et sæt spillertøj betyder for holdet:

– Det er fedt, at vi har fået noget. Vi har ikke haft noget rigtigt sammen indtil nu.

Det at Fredericia Fodbold er etableret betyder meget for spillerne, der kommer godt ud af det med hinanden, selvom de kommer fra forskellige områder af Fredericia.

– Vi har ikke lagt mærke til, at vi er slået sammen, da vi har lært hinanden at kende hurtigt, siger Alexander.

Jonathan fortæller, at spillerne er faldet i naturlig snak med hinanden.

– Vi er her jo for at spille fodbold, og så har vi en god kemi, og er sammen i fritiden, hvor vi er sammen og spiller blandt andet FIFA, siger han.

God måde at beholde spillerne på

Med Fredericia Fodbold sørger man for at holde på spillerne. Hvis man tager eksempelvis tre spillere fra hver klub til FC Ungdom vil det mindske antallet af spillere i moderklubberne, men det problem kommer man til livs ved at samle dem under én paraply i form af Fredericia Fodbold.

– Det er essentielt for at beholde de unge i fodbolden. Man har nogle der er dygtige, nogle der ikke er ligeså dygtige og som vil prioritere vennerne, men det er vigtig, at der er plads til begge dele. Vi kan se på medlemstallene, at vi er gode til at få nye medlemmer, men siden vi startede med årgang 2008 har vi bibeholdt langt de fleste. Det har vi ikke prøvet før, siger talentchef i FC Fredericia, Stephan Nyrup.

Talentchef i Fredericia fF, Søren Rasmussen, ser fordele i samarbejdet.

– Det vi kan skabe her er at få et større træningsmiljø. Når du kan samle flere i sådan et miljø, så kan man også nemmere få trænere og give dem et bedre miljø. Udfordringen, da vi ikke samarbejdede, var at man afgav spillere til FC Ungdom, og så stod man tilbage med en lille gruppe i bredden, hvis man er hver sin klub for sig. I et setup som dette får vi en større gruppe. Det sociale fællesskab gør, at man bliver her og mange kommer i bredden for at hygge sig, og det skal der være plads til. Det er et andet setup end man har brug for på øverste niveau. Niveauet mellem breddeholdene og FC blev for stor førhen. Nu er gabet blevet mindre mellem FC og vores bedste breddeholet, forklarer Søren Rasmussen.

Formand for 3F Fredericia, Bo Petersen, fortæller at der var en speciel årsag til, at valget netop faldt på U16-årgangen.

– Det alt afgøende for os er, at vi støtter hele årgangen og ikke bare et enkelt hold. Vi er der for alle, og det viser vi med det, siger han:

– Samtidig er det også vores håb, at vi får gjort de unge opmærksom på de har ordnede arbejdsforhold, hvis de har et arbejde som ungarbejder, udtaler Bo Petersen.