Programsat var: Ludwig van Beethoven: Egmont Ouverture, Op.84, Felix Mendelssohn Bartholdy: Violinkoncert, Op. 64, med Antonia Fuglsang som solist og sidst Franz Schubert: Symfoni nr.8 i h-mol, Den ufuldendte.

Opmærksomheden var dog rettet imod Antonia Fuglsang, den unge solist, der behersker violinen til fuldkommenhed. Man kan kun glæde sig til at høre et af Danmarks største, unge violin-talenter, den kun 16-årige Antonia Fuglsang fra Haderslev. En solist af guds nåde.

Fredericia Byorkester er et stort orkester der har en dejlig spredning i aldersgrupper og instrumentering, de bør kunne klare de fleste opgaver de indvilliger i at udføre. Fredericia Byorkester er et amatørsymfoniorkester som spiller under aftenskoleloven i Den Kreative Aftenskole i Fredericia. Der er 25-30 faste medlemmer som øver i Tøjhuset i Fredericia. Ved koncerter spilles med fuld besætning 50-56 musikere med både professionelle og amatører som assistenter.

Efter åbningen med Ludwig van Beethoven: Egmont Ouverture, Op.84 kom det unge stortalent på podiet. Antonia Fuglsang har det hele, hun er usædvanlig talentfuld, hun er smuk, når hun står der i sin flotte kjole på podiet. Med rette vejledning kan hun komme langt, selv om det nok kræver en tur til udlandet

Mendelssohns violinkoncert er et langt nummer, Antonia klarede hele nummeret uden partitur, det kræver mere end hukommelse, det kræver pli og mange timers øvelse, og hun klarede det til UG, Ja herren ved siden af mig småtude højlydt så positiv rørt var han. 

Uden egentlig annoncering og til alles overraskelse spillede hun uden orkester Violin Sonata No,4Movement Allemande af Eugene Ysaye, ikke et øje var tørt og det igen uden partitur. Antonia Fuglsangkan ikke roses nok, Fredericia er heldig med at have hende på programmet da hun nok om kort tid er på et højre niveau.

De unge mennesker lover godt for byorkester fremtiden. Salen var helt fyldt, denne anmelder tror de fleste vil huske søndag den 20. november 2022 kl. 16.00 et stykke frem i tiden.

Poul Rand, Musikanmelder, Fredericia Avisen.