I kampen om tiltrækning af internationale gæster til Trekantområdet, har kommunerne Billund, Kolding og Vejle siden januar 2021 været samlet i det nye destinationsselskab: Destination Trekantområdet.

Nu styrkes samarbejdet, da tre bliver til fire – og Fredericia kommer med som en stærk aktør. Det giver nye muligheder, flere kræfter og større gennemslagskraft. Siden dannelsen af de 19 destinationsselskaber har Fredericia været en af de byer, der ikke har været med i et samarbejde. Det bliver ændret nu, da Fredericia Kommune officielt bliver medlem af Destination Trekantområdet.

Dermed kan Fredericia glæde sig over at være en del af Danske Destinationer. Og de får nu del i de mange puljer og rammebeløb, som frigives via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Destinationsselskaberne i Danmark har til opgave at skabe de bedste rammer for områdets virksomheder, så de kan vinde den internationale konkurrence om tiltrækning af turister. Flere turister og besøgende betyder vækst og arbejdspladser i området.

Formand for Bosætning- og Turismeudvalget, Susanne Eilersen er glad for samarbejdet, og mener, at det vil bringe byerne på det internationale landkort.

– Vi er utrolig glade for at være blevet del af Destination Trekantområdet. Nu kan vi nå længere ud og få vores byer på det internationale landkort. Ved at indgå i dette samarbejde står vi meget stærkere i kampagner om fremtidens internationale turister, siger Susanne Eilersen.

Naturpark Lillebælt styrker destinationen

– Som en del af Destination Trekantområdet-samarbejdet får vi styrket turismen i de fire kommuner samtidigt med, at vi får styrket vores position overfor de internationale turister. Vores arbejde med den rekreative turisme i regi af Naturpark Lillebælt, vil også blive væsentligt styrket med dette samarbejde, næstformand for Bosætning- og Turismeudvalget hilser det nye turisme-samarbejde velkommen, siger John Nyborg.

Stærke projekter på vej

Den nuværende konstellation består af Billund, Kolding og Vejle Kommune, som startede op den 1. januar 2021. Siden begyndelsen har medarbejderne og bestyrelsen arbejdet hårdt for at få skabt fokus på området. Destination Trekantområdet har netop fået over tre mio. kr. til to innovative projekter, som bidrager til, at de får skabt en stærkere position, særligt over for internationale turister.

At få de internationale gæster til området og ud til aktørerne, kræver en indsats, hvor der bliver tænkt nyt, udviklet og samarbejdet. En opgave, som skal løses i et tæt arbejde med aktører og byer.

Internationalt udsyn
Destination Trekantområdet har et overordnet fokus på den internationale turisme, og det er især her, at Fredericia kan få en fordel.

– Vi ved ikke, hvordan næste sæson ser ud, men jeg er overbevist om, at vi står stærkere sammen. At få Fredericia med i destinationsselskabet giver en større sammenhængskraft og et stærkere brand på den internationale scene, hvilket vi selvfølgelig skal ud at markedsføre, siger Jan Hessellund, direktør i Billund Lufthavn og bestyrelsesformand for Destination Trekantområdet.

Fredericia kommune bliver officielt en del af Destination Trekantområdet den 1. oktober 2022 og vil deltage i alle selskabets internationale markedsføringstiltag fremover.

Fakta

  • Destination Trekantområdet samler offentlige og private aktører inden for turismeerhvervet i Vejle, Kolding og Billund kommuner i et fælles destionationsselskab. Her træder Fredericia nu ind, som den fjerde kommune.
  • Destinationens formål er at understøtte skabelsen af vækst og arbejdspladser i turismeerhvervet.
  • Området er især kendt for at være et geografisk knudepunkt med kort afstand til resten af Danmark og er hjemsted for landets 2. største lufthavn.
  • Området byder desuden på mange oplevelser for børnefamilier, rig kulturhistorie, fantastisk natur samt to steder på Unescos verdensarvsliste.
  • I alt har de fire kommuner over 3,1 millioner årlige overnatninger (2019).