Jens Fisker besidder flere gode kvalifikationer herunder at han er et geni på sit instrument, guitaren, at han er beskedenheden selv og han er perfektionist.

Koncerten fredag den 18. november 2022 der startede FredagsJam var et af de bedre, Trioen leverede et variable musikmønster der kort blev introduceret af Jens og derefter gik de i gang. Numrene var lange og Jens’s solo meget lange. De øvrige instrumenter fik også vist deres kunnen, her var musikalsk kvalitet over hele linjen. Trioens lyd og stil var deres egen, men deres unikke lyd og stil trækker lidt tråd til beboppen fra de tidlige 40’er til nogle år frem. Men det uden der gik Miles Davids og John Coltrane eller Charlie Parker i det, en tydelig nordisk lyd tilsat bebop og lidt havgus der afspejler Jens Fiskers nordjyske baggrund frembragte denne lyd palette af eksotisk og beroligende guitar jazz.

Jens har vundet nogle mindre og lokale jazz-priser, han burde have flere. Jens’ kompositioner har melankoli i tonespillet, og når man ser hans kropssprog når han spiller føler man, at man kan læse hans dybt følende tanker, men man ved også at der er 100% koncentration bag manden og musikken.

Hvad Jens Fisker har taget med sig, fra sit toårige ophold i Berlin ved denne anmelder ikke, men der er langt fra Lønstrup til resten af verden, på en eller anden mystik måde formår Jens at binde Vesterhavet sammen med denne verdens ydre rammer og med sine cirka 40 år kan han ramme månen, hvis han forsat udvikler sig på denne konstruktive måde.

Samspillet mellem bassisten Mariusz Prasniewski med det spændende kropssprog under sit basspil, og den tænksomme trommeslager Daniel Sommer giver et billedet af en solid trio, der er i nuet under deres spil, Jens kikker på drengene og de ved lige hvad de skal gøre. Det var et yderst behagelig møde med de tre musikere, der i afdæmpede balladestil sikrede det aldrig blev kedelig eller forudsigelig, kort sagt tre ekvilibrister, der kørte hver for sig og altid mødtes, denne anmelder sad med lukkede øjne og nød det hele.

Det sagt så måtte jeg åbne øjnene og kikke på Jens’s flotte speciale byggede guitar fra ingen ringere end Schottmüeller Guitars, Jeg fik taknemligt lov at se den og tale med Jens om dens opbygning, Det bliver nok for nørdet her for der var mange specialiteter, men vil dog nævne en dobbelt single coil sammensat som humbucker, kun en tone og volumeknap, Jens bruger tykke strenge, 0.13 på GBE og 0.12 på EAD. Nok den flotteste guitar Jeg har rørt ved. På forstærker siden brugte Jens en sjælden men ikke ualmindelig Quilter BlockDock 12HD, det er første gang denne anmelder ser og høre denne forstærker type, til Jazz er den perfekt.

Efter ordinær spilletid blev der straks råbt på ekstra nummer og Jens så pludselig betænksom ud og sagde, nu er vi på spanden, men den gotiske knude blev løst og de forsatte. På spørgsmålet om de solgte CD’s, kikke Jens forbavset og sagde de har kun 6 tilbage og de er hjemme. Men publikum som denne klummes læsere kan købe og downloade det online.

Jens Fisker kom snart igen.

Denne fredags jam var opløftende med god spredning. Både Hans E. og Mogens var ved tangenterne, Kim var også kort forbi. Flere gode vokal indslag, lidt mundharpe og masser af ungdom der gav den et ordentlig musikalsk spark i rumpen, det satte virkelig et super flot punktum på en rigtig god jam dag, der faktisk gik lidt over tiden. De unge viste solid guitar og basspil, vokalkunnen og ikke mindst på trommerne var der et ungt talent på spil.