Soldaterne i grænsekontrollen skal midlertidigt bruges til den styrkede vaccinationsindsats

Syd- og Sønderjyllands Politi skal midlertidigt undvære forsvarets hjælp ved grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland. Forsvaret skal bidrage til vaccinationsopgaven i regionernes vaccinationscentre. 

Forsvaret trækker derfor personalet fra grænsekontrollen væk i en periode. Forsvaret har hjulpet med grænsekontrol, transport og bevogtningsopgaver ved grænsen. Forsvarets opgaver i grænsekontrollen løses i perioden indledningsvist af politikadetter og polititjenestemænd fra politikredsen.

– Den ekstra opgave vil selvfølgelig påvirke vores arbejde. Men da der forventes at være tale om en kortere periode, kan vi midlertidigt omprioritere nogle opgaver og indsatser og dermed løse opgaverne i forbindelse med grænsekontrollen. Vi bestræber os på, at borgerne kommer til at mærke de midlertidige justeringer mindst muligt, siger politiinspektør Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA) ved Syd og Sønderjyllands Politi.

Der vil fortsat være stikprøvevis indrejsekontrol døgnet rundt ved de tre store østlige grænseovergange i Padborg, Kruså og Frøslev og ved de øvrige godkendte grænseovergange samt i togene.

Personalet fra Hjemmeværnet, der assisterer Syd- og Sønderjyllands Politi, er ikke omfattet af ændringerne og vil derfor fortsat yde assistance ved grænsen.

Syd- og Sønderjyllands Politi overtager opgaven fra tirsdag den 14. december klokken 7.00.