FHK sejrede i den første ligakamp i sæsonen. Keeperen Thorsten Fries stjal billedet med 16 redninger i sejren, der blev på 24-22 mod Skanderborg-Aarhus.

Der er altid store spørgsmålstegn forud for den første ligakamp i en ny sæson. Pokalkampe mod lavere rangerende hold er svært at vurdere noget ud fra, og selvom FHK skuffede fælt mod Skive gør det dem ikke til at dårligere håndboldhold, og Skanderborg-Aarhus er ikke et bedre håndboldhold af at have besejret Ajax København sikkert.

I de to trupper er der skiftet ud henover sommerferien. Begge hold har opgraderet, og rent profilmæssigt er begge hold i en på papiret stærkere udgave. Skanderborg-Aarhus har fået Lars Mousing, Torben Petersen, Jonathan Mollerup og Anton Bramming, hvor særligt de tre første er opgraderinger.

For FHK’s vedkommende er Thorsten Fries, Einar Olafsson, Junior Scott og Reiner Taboada nye, og i den første del af kampen var det særligt Fries, der var en mærkbar forstærkning. Bag et bevægeligt forsvar var keeperen en levende mur. Det samme gjalt for Skanderborg-Aarhus’ Kristoffer Laursen. Begge keepere havde efter 12 minutter en redningsprocent på bemærkelsesværdige 66,67 % efter fire redninger på seks skud. På det tidspunkt var stillingen 3-2 til FHK, og det fik gæsternes træner, Nick Rasmussen, til at reagere med en timeout.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FHK spillede med stor fart. Anders Kragh Martinusen, Nicolaj Nørager og Reiner Taboada gjorde ondt på det noget tungere Skanderborg-Aarhus-forsvar, og det udmøntede sig i en føring til FHK på 8-5 efter 21 minutter. Et par uheldige aktioner i træk angrebsmæssigt gjorde dog, at Skanderborg-Aarhus fik lukket hullet og reduceret til pausestillingen 10-9.

Fra anden halvlegs start fortsatte tendensen med den lave målscore, og fortsat var FHK i teten. Det var stadig grundet en velspillende Thorsten Fries i målet, og angrebmæssigt leverede Taboada enkeltmandspræstationer på et meget højt niveau. Nick Rasmussen kunne igen se sit hold være bagud, og han forlangte timeout ved stillingen 16-14 efter 41 minutter.

I første omgang fik det ingen effekt, men pludselig begyndte FHK at misbruge store chancer. Kasper Young havde to store afbrændere, og ved stillingen 17-16 brændte Reiner Taboada en helt fri chance. I stedet for FHK kom foran med to mål, så fik Skanderborg-Aarhus udlignet.

adp-as.dk

Udligningen slog dog ikke FHK ud af kurs. De 1.590 tilskuere lagde et gevaldigt tryk på fra lægterne, og hovedparten af dem kunne lide, hvad de så. Med syv minutter igen var stillingen 19-18, og kampen forblev tæt til det sidste. FHK kunne ikke trække fra, og slå et hul, der kunne få Skanderborg-Aarhus til at miste modet.

Med to minutter igen var afgørelsen tæt på. Taboada scorede sit syvende mål til stillingen 23-20, men med to scoringer i træk af gæsterne var der spænding til det sidste. FHK holdt hovedet koldt, og på et mål i sekunder af Mads Christiansen vandt FHK med 24-22 i sæsonens første ligakamp.