Anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi har rejst tiltale mod fire mænd, som tiltales for at have begået bedrageri og forsøg på bedrageri mod flere end 400 ældre borgere, som er bosatte i mange af de danske politikredse, for i alt 14,5 millioner kroner.

Ifølge anklageskriftet ringede mændene til de ældre og udgav sig for at være fra banken eller NETS og fortalte dem, at nogen forsøgte at trække penge fra deres konto, og at de skulle udlevere deres kontooplysninger og koder for at få hjælp. I stedet for at hjælpe de ældre borgere, blev der fjernet større pengebeløb fra de ældres bankkonti.

Østjyllands Politi foretog den 8. juni 2022, efter en intensiv efterforskning af sagerne, en koordineret ransagnings- og anholdelsesaktion, hvorunder der blev foretaget anholdelse af syv personer. Såvel anholdelser som ransagninger, blev foretaget i Aarhus.

Tre af de anholdte er efterfølgende blevet løsladt, da det blev vurderet, at grundlaget for fortsat varetægtsfængsling ikke var tilstede. De resterende fire personer, som vurderes som værende bagmændene, er fortsat varetægtsfængslet.

– Der er tale om en meget omfattende og kompliceret efterforskning. Det er politi og anklagemyndighedens opfattelse, at de fire tiltalte på meget organiseret vis er gået målrettet efter at svindle og bedrage nogle af de allermest sårbare mennesker i vores samfund. Vi har brugt en del ressourcer og foretaget en lang række efterforskningsskridt for at få opklaret sagen, siger politiinspektør Brian Voss Olsen, der advarer om, at der desværre fortsat er sager, hvor ældre borgere bliver snydt.

– Desværre ser vi, at der er kriminelle grupperinger, der på samme måde udnytter ældre mennesker ved at udgive sig for at være fra banken, politiet eller en anden myndighed og på den måde lokker oplysninger ud af dem. Vi ser meget gerne, at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer om, at de aldrig skal give koder, NemID eller dankort til nogen. Hverken politiet eller banken vil nogensinde bede om de oplysninger, slår politiinspektøren fast.

Sagen mod de fire mænd, der er fra Aarhus og i alderen 18-23 år, er endnu ikke berammet.