Loop på Vejlevej i Fredericia har ligget der et år, og centerleder, Rikke Lee, ser tilbage på et år, hvor det har været svært at etablere sig grundet covid-19, men der er fremgang at spore.

Det er ikke normalt, at der er kage og rundstykker på bordet i et fitnesscenter, men det var tilfældet mandag den 15. august hos Loop på Vejlevej i Fredericia. Der blev det nemlig markeret, at det er år siden centret åbnede.

– Vi åbnede i august sidste år og har nu haft åbent i et år. Det har været interessant, især efter coronanedlukningen, så kom der krig og det har give udfordringer, da folk har fået andre vaner. Det har været svært at få Danmark i gang igen, men der kommer stille og rolig medlemmer, siger centerleder Rikke Lee, der havde sat sig til rette i stolen med en cappuccino under dette interview.

Selvom der trænes, er det med smil på læben. Foto: AVISEN

Medlemsklientellet hos Loop er bredt, men sådan en formiddag, som interviewet med Rikke foregik på, er det typisk de lidt ældre, der er i centret.

– Det er helt almindelige mennesker. Vores yngste medlem er otte år og vores ældste 93 år, og vi har børn, der træner her med deres forældre. Når jeg spørger hvorfor de har valgt os, siger de, at det er nem træning og det er hyggeligt her. Der er gratis kaffe, og mange lærer hinanden at kende her. Der hersker et godt fællesskab. Vi har en loyalitetsbonus, og når man fx har gennemført 300 træninger, så har de et eller andet med, hvor vi sidder og hygger sammen, fortæller Rikke.

Armene får en tur i denne øvelse. Foto: AVISEN

Og det er lige til at være medlem. Åbningstiderne er det meste af døgnet.

– Man kan træne alle ugens dage fra 7-24, og der er bemanding nogen timer. Det inkluderer Loop Tjek, kaffe, vand osv., så for 239 kroner får man meget træning for få midler. Der er cirkeltræning, hvor man kan slå hovedet fra, og bare gøre hvad “cirklen” siger. Musikken markerer, når man skal skifte. Man får de første 30 dage for en krone, og som det eneste center i landet har vi ingen binding. Man forpligter sig dermed ikke. Vi kører også et familieabonnement, hvor man for 399 kroner, for alle der bor i samme hustand, kan træne alt det man vil. Det har en del benyttet sig af, er man to voksne kan det betale sig. Vi har også Loop Sundhed med personlig coach med individuelle forløb til sundhedstiltag, træningsvejledning, samtaler over nettet og forslag til madplan ud fra ens præferencer – det har vi tilbud på for 99 kroner i øjeblikket, siger Rikke Lee.

Hvad gør man ikke for at smile til kameraet? Foto: AVISEN

I Fredericia er der en del fitnesscentre, men med en synlig placering på Vejlevej ser Rikke centret som et med potentiale.

– Der er mange om buddet, men det bedste er, når medlemmerne finder nye medlemmer. Det tager sin tid. Vi skal gøre opmærksom på os selv, 90 % af dem der kom her vidste ikke det var så hyggeligt og nemt, så de medlemmer vi har er positivt overrasket. Det tager 24 minutter i cirklen, så er alle store muskelgrupper trænet. Mange bruger det inden eller efter arbejde på vej hjem, da det så er “overstået”. 

Medlem har fået afhjulpet problemer

Et af de medlemmer der kommer trofast i Loop på Vejlevej er Kirsten.

– Jeg havde problemer med mine ben, og det gik helt i balden og i foden, men efter jeg er startet her, er der kommet styr på det, konstaterer hun.

Kirsten træner i centret to gange i ugen, og selvom Rikke med et glimt i øjet prøver at lokke Kirsten til en tredje gang i ugen, holder hun ved det.

– Det er dejligt at komme her. Det er både for træningen, men også det sociale og hende her (Rikke, red.), siger Kirsten med et smil.

Netop det sociale er en hjørnesten for Kirsten.

– Det er den del af det, og havde det ikke været for det, så tror jeg, det ville være kedeligt, forklarer hun.