FHK er ikke bedste venner med fremmed halgulv. 16 gange i 2022 fredericianerne spillet på udebane, og blot to gange er det blevet til en sejr. Lørdag får FHK muligheden for igen at vinde på udebane.

Der vil som regel være en forskel på at spille ude og hjemme, men for FHK’s vedkommende er der virkelig en verden til forskel. Fra at have spillet en af sæsonens bedste kampe mod KIF Kolding i egen hule i lørdags, til at falde fuldstændig igennem i tirsdagens udekamp mod Skanderborg Aarhus er der langt.

Når man konfronterer FHK-træner Gudmundur Gudmundsson med det, så er det heller ikke, fordi der kommer nogen søforklaringer. Islændingen erkender, at det ikke er godt nok, og at der skal ses ind af. På den karakteristiske accent svarer han, at han må analysere på, hvad der går galt, og muligvis ændre i forberedelserne til opgøret.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det er dog ikke kun en træneropgave, men ligeså meget spillerne, som skal være klar. Det er samme spillere, der levere flot i hjemmekampene, og i denne sæson kun har tabt til GOG i egen hule. På udebane har FHK leveret på et højt niveau mod Aalborg, men ser man bort fra den kamp, har der været tale om svingende præstationer i stort set alle øvrige udekampe. Selv de to sejre mod Lemvig og HC Midtjylland er ikke sket efter kampe, hvor der er præsteret på et stabilt niveau over 60 minutter.

Nu får FHK en ny mulighed for at vise sig frem på udebane. Det er mod ligaens nummer 13 i form af Nordsjælland, der har hentet deres to sejre i sæsonen på hjemmebane mod TTH Holstebro og HC Midtjylland, og det kan give Nordsjælland tro på, at de kan drille FHK. En, der har en særlig grund, til at præstere på et højt niveau for nordsjællænderne er keeperen Jimmi Andersen, der for to sæson siden skiferen netop FHK-trøjen uden med Nordsjælland. Han vil gøre alt for at slå de tidligere holdkammerater.

adp-as.dk

Hvem der får håneretten af Jimmi Andersen og FHK kommer der svar på lørdag, når de to hold tørner sammen i Royal Stage i Hillerød klokken 15:30.