I nyere tid har FHK endnu ikke vundet på udebane mod Mors-Thy. Det kan fredericianerne lave om på torsdag aften.

Siden FHK’s tilbagevenden til ligaen i 2019 har Mors-Thy haft hjemmebane mod FHK fire gange, og alle fire gange er det blevet til en sejr til thyboerne, der med én undtagelse, har fundet sikkert i de opgør.

Der var tale om en forholdsvis ligegyldig kamp i grundspillet i sidste sæson, hvor fredericianerne allerede på forhånd var sikker på at komme med i slutspillet, mens Mors-Thy med en sejr kunne spille sig i slutspillet. Ved den lejlighed havde FHK ikke Anders Kragh Martinusen med, da han blev sparet, men alligevel lykkedes det FHK at levere en indsats, der gjorde at Mors-Thy virkelig måtte kæmpe for at hente en sejr på 31-29.

Kigger man på de øvrige opgør på Mors-Thys hjemmebane har der været klasseforskel på dagen. Senest de to hold mødtes i Thisted var i slutspillet, hvor morsingboerne vandt med 39-32 efter en jammerlig indsats af FHK, der ellers kunne konstatere, at Mors-Thy ellers manglede begge deres fortrukkende keepere, men når man selv lukkede 39 mål ind, var det en mere end svær opgave at forsøge og vinde opgøret.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Der er løbet meget vand igennem i åen siden sidste sæson. Mors-Thy har mistet markante profiler i form af trioen Bjarke Christensen, Sander Øverjordet og Erik Toft, der alle er skiftet til KIF Kolding, og derudover tørner Mads Hoxer nu ud for Aalborg Håndbold. Dermed er det nu op til nye kræfter for Mors-Thy, og det har givet en svingende sæsonstart med blandt andet en smal sejr mod Nordsjælland på 26-25, men også nederlag på et mål til KIF Kolding. Udskiftninger har afspejlet sig i tabellen, da Mors-Thy ikke har hentet de største profiler som erstatninger for afgangene, og derfor tager de til takke med en placering som nummer 11 og ligner et hold, der får svært ved at komme i slutspillet.

adp-as.dk

FHK har også skiftet ud op til denne sæson, men der er hentet spillere på en højere hylde end Mors-Thy, og alene det vidner om, at ambitionsniveauet er et helt andet i Fredericia Håndboldklub. Derfor vil alt andet end en sejr også være skuffende for FHK, når de to hold krydser klinger torsdag klokken 20:30.