Der var klasseforskel mellem FHK og Ribe-Esbjerg. Fredericianerne endte, efter en overbevisende indsats, med at vinde 41-31.

FHK spillede fredag deres sidste træningskamp før, at det går løs i pokalturneringens ottendedelsfinale mod Skive den 29. august. Det var derfor sidste mulighed for holdets nye træner, Gudmundur Gudmundsson, til at se spillerne i kamp mod et andet hold, men ikke meget havde ændret sig fra de øvrige kampe.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Modstanderen var Ribe-Esbjerg, der har fået otte nye spillere til denne sæson, og de hang på i begyndelsen af kampen, men da FHK fandt deres fodfæste forsvarsmæssigt, var der forskel på de to hold. Thorsten Fries spillede stort, og FHK-forsvaret tvang Ribe-Esbjerg til at lave uprovokerede boldtab.

Angrebsmæssigt var det særligt James Scott, der skilte sig ud i starten af kampen. Efter 12 minutter var stillingen 8-6, og franskmanden havde markeret sig med tre mål, og som første halvleg skred frem bød også Martin Bisgaard og Anders Kragh Martinisen sig til.

Ved stillingen 8-7 forlangte Gudmundsson timeout. Det betød et skifte på venstre back for FHK, hvor Reinier Taboada afløste James Scott. Taboada fik ikke markeret sig angrebsmæssigt med mål, men forsvarsmæssigt kom han i fokus med forudseenhed og taktisk snilde, der gjorde, at han fremprovokerede angrebsfejl og var med til at fremprovokere fejl fra Ribe-Esbjerg.

Efter 16 minutter var det Ribe-Esbjergs tur til at forlange timeout. Det skete ved stillingen 11-8, men lige lidt hjalp det. FHK holdt fast i føringen i den resterende del af første halvleg, og endte med at gå til pause foran 19-16 efter, at Thorsten Fries sluttede af med en stor redning på en fri chance.

adp-as.dk

Fra anden halvlegs start satte Gudmundur Gudmundsson Kristian Stoklund og Einar Ólafsson i aktion. Det betød, at Nicolaj Nørager og Lasse Balstad blev skiftet ud, og det fik den effekt, at FHK fik øget deres føring. Stoklund bød sig til med to scoringer i starten af anden halvleg, og det samme gjorde Bisgaard, og det gav FHK en føring på 24-18 seks minutter inde i anden halvleg. Ribe-Esbjerg cheftræner, Anders Thomsen, reagerede derfor med en timeout for at få sat en prop i.

Planen lykkedes ikke. FHK’s angrebsmaskine buldrede videre, og havde det ikke været for et par brændte skud fra James Scott, havde fredericianeres føring været på mere end 27-20 efter 40 minutter. Spillet talte dog sit eget tydelige sprog, FHK overmatchede på alle parametre Ribe-Esbjerg, der var statister i thansen ARENA, hvor stillingen med et kvarters tid igen var 30-22 til hjemmeholdet efter, at Einar Olafsson scorede på kontra, hvilket fik Anders Thomsen til at tage en ny timeout.

I den sidste del af kampen gik der lidt “bytte købmand” i det, forstået på den måde at begge hold nemt kom til chancer, der blev omsat til mål. Det ændrede dog ikke på det faktum, at FHK endte med at vinde sikkert med cifrene 41-31.

FHK’s målscorere: Martin Bisgaard 10, James Junior Scott 6, Anders Kragh Martinusen 6, Reinier Taboada 4, Kasper Young 3, Rasmus Meyer 3, Einar Olafsson 2, Jakob Frederiksen 2, Kristian Stoklund 2, Mads Christiansen 1, Nikolaj A. Nielsen 1 og Nicolaj Nørager 1.