FHK var bagud med 9-2 undervejs i pokalkampen mod Skive, men fik kæmpet sig tilbage og kom foran. I slutminutterne tiltede kampen dog Skives vej, og på et straffekast i sidste sekund lykkedes det skibonitterne at levere en pokalsensation mod FHK, som måtte tage skuffede hjem efter et nederlag på 30-29.

FHK skulle mandag aften forsøge at sikre sig videre avancement i pokalturneringen, hvor modstanderen var sidste sæsons liganedrykkere. Op til sæsonen har de mistet flere profilerede spillere, der er blevet erstattet af yngre kræfter. Kigger man samtidig på FHK’s oprustninger, og det spil, der er leveret i opstarten, var der forud for opgøret ikke tvivl om favoritværdigheden.

Skive ville det dog anderledes. De kom bragende afsted, og med fremskudt bryst mod FHK, der ikke var klar fra start, kom hjemmeholdet foran med 3-0. Først efter fem minutter kom gæsterne på måltavlen, da Junior Scott scorede, og det skulle man tro gav et wake up call, men det kom ikke.

adp-as.dk

Målene haglede ind bag Thorsten Fries i FHK-målet, der gang på gang måtte se Skive-spillerne få frie chancer, eller være heldige med en stolpe ind. Samtidig forcerede FHK spillet angrebsmæssigt, og det fik Gudmundur Gudmundsson til at kalde tropperne sammen. 

9-2 var stillingen efter 14 minutter, og det fik den konsekvens, at Nicolaj Nørager og Junior Scott blev pillet ud. Ind kom Kristian Stoklund og Reiner Taboada, og det satte skik på angrebsspillet.

Et par hurtige scoringer gjorde, at FHK stille og roligt kom ind i kampen, og havde det ikke været for en forceret afslutning fra Anders Kragh Martinusen med et minut tilbage af første halvleg, var FHK kommet endnu tættere på inden pausen, hvor stillingen var 16-12 til hjemmeholdet.

I pausen havde FHK rigeligt at tale om, og først og fremmest måtte det være om egen præstation, hvor Martin Bisgaard med fem mål var en af de få, der havde holdt et højt niveau i første halvleg. Ellers var det småt med højt niveau fra FHK-spillerne, om slet ikke viste det spil, som de har gjort i testkampene.

FHK kom som forvandlet ud til anden halvleg. Kristian Stoklund og Reinier Taboada gjorde som det passede dem i angrebet, og i målet lukkede Thorsten Fries fuldstændigt af. Efter 39 minutter udlignede FHK til 19-19, og få minutter efter kom fredericianerne foran i opgøret for allerførste sekund.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Derefter kom en dramatisk periode, hvor Taboada kom i fokus. Skive-spillerne appellerede for rødt kort i en episode, hvor en Skive-spiller faldt til jorden, mens FHK havde bolden. Skive-spillerne appellerede for Taboada havde gjort det, men episoden endte mærkværdigt nok med en udvisning til FHK’s Martin Bisgaard og Skives Nickolei Jensen. Efterfølgende var hjemmepublikummet gevaldigt efter cubaneren, der fik en massiv piftekoncert, men det trodsede Reiner Taboada og fortsatte med at score mål. Det fik Skive-træner Arne Damgaard nok af efter 45 minutter ved stillingen 23-21.

Bedst som det lugtede af, at FHK ville trække fra for alvor skete det modsatte. FHK kunne ikke slå hullet, og i stedet opstod der en tilfældighed, som bragte Skive tilbage i kampen. Ved stillingen 27-26 til FHK ramte Taboada Skives keeper Jacob Tøfting i hovedet, da cubaneren var kommet ud af balance. Grundet de nye regler fik Reiner Taboada en udvisning.

Det bragte FHK i ubalance, da det sendte Junior Scott på banen. Angrebet flød ikke længere, og det gav flere boldtab. Med to minutter igen var Skive foran 29-27, men med to hurtige mål af Taboada og Stoklund var det hele lige med et minuts tid igen. Det lykkedes Skive at køre bolden rundt længe uden at være målsøgende, men med tre sekunder igen fremtvang Skive et straffekast, som Matias Damgaard scorede på og sikrede Skive en sejr på 30-29.