FHK var spillet ud af hallen i de første 25 minutter mod Skanderborg Aarhus, og var bagud med 7-12, og kunne være kommet bagud med seks, men kampen ændrede fuldstændig karakter. Efter et drama i slutminutter endte FHK med at vinde 26-25 i årets sidste kamp, og det betyder, at FHK holder nytår på tredjepladsen.

FHK og Skanderborg Aarhus skulle torsdag aften spille en noget særpræget optakt til kampen, hvor der blev konstateret stor smitte i KIF Koldings trup. Netop KIF havde FHK spillet mod i mandags, og snakken i timerne efterfølgende gik derfor på om det overhovedet var forsvarligt at spille opgøret, men det blev det konstateret, at det er. FHK har ingen coronasmitte og heller ingen med symptomer, og det samme er tilfældet med Skanderborg Aarhus’ trup.

Det var dog ikke to hold, der var oppe i gear. Kampen startede i et meget lavt tempo, og specielt FHK havde det svært angrebsmæssigt. FHK kom bagud 2-0, men så fik Cornelius Kragh skudt gang i FHK med to scoringer inden, at gæsterne trak fra og kom på 5-2 efter 11 minutters spil. På det tidspunkt stod Kristoffer Laursen med en redningsprocent på 60 procent.

adp-as.dk

I den forbindelse gik FHK i 7 mod 6, men lige lidt hjalp det. Efter en målpause på ni minutter lykkedes det for FHK at få reduceret til 5-3 efter 14 minutter, og havde det ikke været for en storspillende Emil Tellerup, havde FHK været større bagud. De angrebsmæssige problemer fortsatte til trods for scoringen, og fredericianerne kom bagud 8-3 efter 18 minutter.

Stille og roligt fik FHK gang i angrebsspillet og sørgede for, at Skanderborg Aarhus ikke trak yderligere fra. Kampbilledet ændrede sig for alvor, da FHK begyndte at stå mere fladt i forsvaret. Samtidig kom Rasmus Boysen ind på den ene back og det gjorde en forskel defensivt. 

Ved stillingen 12-7 med fem minutter tilbage af første halvleg fik Skanderborg Aarhus et straffekast, og i den forbindelse satte FHK Jens Fredsgaard på kassen, og han pillede forsøget fra Thomas Arndoldsen, og det satte gang i hjemmeholdet. Via mål fra Anders Kragh Martinusen og Kristian Stoklund fik FHK kæmpet sig tilbage i opgøret, og gik til pause bagud 12-9 efter, at Skanderborg Aarhus havde store angrebsmæssige problemer.

De store angrebsmæssige kvaler for Skanderborg Aarhus fortsatte i anden halvleg. Den eneste løsning, som de kunne stole på, var fløjudspil til Lars Skaarup, og når han ikke blev spillet, var der store angrebsmæssige problemer for gæsterne, der havde svært ved at få bolden forbi Emil Tellerup i FHK-målet

Hurtigt i anden halvlegs indledning fik FHK kæmpet sig på 11-12, og det blev startskuddet til en tæt anden halvleg, der ikke var et spillemæssigt festfyrværkeri. Fredericianerne havde momentum, mens Skanderborg Aarhus lignede et hold, der kæmpede med det, og forløsningen for hjemmeholdet kom efter 42 minutter, da bolden blev sat i mål til 15-15. Efterfølgende kom FHK i front med 16-15, og det lugtede af, at Skanderborg Aarhus kunne knække, men det skete ikke.

To scoringer i træk gjorde, at FHK-træner Jesper Houmark forlangte timeout for at sætte en prop i. Anders Kragh Martinusen og Nicolaj Nørager blev skiftet ud til fordel for Mads Christiansen og Kristian Stoklund, og det gav pote angrebsmæssigt. Stoklund fik gået på kant, og Christiansen fik løsnet et skud fra distancen, men det var en anden spiller, der endte med at falde i øjnene.

Skanderborg Aarhus blev tilkendt straffekast to angreb i træk. Det første skete ved stillingen 20-20 med otte minutter igen, og ind på banen kom Jens Fredsgaard, der reddede forsøget fra Morten Balling. Minuttet efter var det Morten Jensens tur til at forsøge sig fra de syv meter, men heller ikke han kunne få bolden forbi Fredsgaard.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det betød, at FHK kom foran 22-20, da Cornelius Kragh bragede bolden i kassen med knap seks minutter tilbage af opgøret, men Skanderborg Aarhus lagde sig ikke ned. Ved stillingen 23-22 kunne gæsterne have udlignet, men i stedet diskede Emil Tellerup op med en dobbeltredning.

I den anden ende tog Cornelius Kragh atter ansvar og scorede. Da Lasse Balstad efterfølgende erobredede bolden og sendte Jakob Frederiksen afsted i en kontra, som han scorede på til 25-22, lugtede det af en hjemmesejr, men der blev drama. Gæsterne fik reduceret til 25-24, men efter et drama, hvor armen var oppe, endte FHK med at få spillet tiden ud så kampen endte med en fredericiansk sejr, da der ikke blev scoret yderligere i opgøret.

Med resultatet holder FHK nytår på tredjepladsen. Dog har holdet spillet en kamp mere end Skanderborg Aarhus, som holdet med sejren overhalede i tabellen.