Fredericia Håndboldklub gik til pause foran 18-14 mod Ribe-Esbjerg, men sækken blev ikke snøret i pausen. Ribe-Esbjerg leverede et comeback og vandt kampen med 34-32.

FHK skulle onsdag aften forsøge at følge op på deres sejr i sidste uge mod TTH Holstebro, som kom i hus efter en kamp, som vil blive husket for et stort comeback og en brandkamp af Nicolaj Nørager og Thorsten Fries, men det var bestemt ingen takter at spore fra dét comeback til at starte med mod Ribe-Esbjerg.

Det vestjyske hjemmehold har fået en god start på sæsonen, og indtog inden kampen en sjetteplads og havde særligt holdt et godt niveau på hjemmebane, hvor de var ubesejret indtil mødet med FHK. Den selvtillid det har givet var til at se i begyndelsen af kampen. Ribe-Esbjerg gjorde hvad der passede dem angrebsmæssigt. Elvar Asgeirssons tryk kunne FHK ikke stå imod, og i angrebet spillede fredericianerne statistik, og kunne derfor ikke komme frem til chancer.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

4-1 var stillingen efter fem minutter. Efterfølgende kom FHK frem til frie chancer, men to gange brændte Rasmus Meyer helt fri på Agüst Björgvinsson, der er lidt af en sprællemand på nærskud. Redningerne medførte, at Ribe-Esbjerg kunne score på hurtige opløb, og det gav dem en føring på 8-2.

Gudmundur Gundmundsson havde set nok. Han forlangte timeout efter 12 minutter, og kommanderede straks syv mod seks. Det blev med samme formation, der splittede TTH Holstebro ad, og det gav straks pote. FHK kom på 9-7, og comebacket blev fuldendt, da fredericianerne udlignede til 10-10. Opturen fortsatte efterfølgende. FHK kom på 13-10 inden, at Ribe-Esbjerg igen kom på måltavlen, der ved pausen viste en føring til gæsterne på 18-14.

Bedst som det lignede, at FHK havde kampen i sin hule hånd ændrede det sig. Fra at have spillet usvigeligt sikkert i syv mod seks, gik der pludselig usikkerhed i den. Flere gange fik Ribe-Esbjerg scoret i tomt mål, og det fik hjemmeholdet tilbage i kampen. 

adp-as.dk

Udligningen kom til 19-19, og efterfølgende kom Ribe-Esbjerg også foran igen. FHK tog konsekvensen og skiftede Thorsten Fries ud af målet efter, at han havde haft svære vilkår. Dermed blev der debut til Kim Sonne, som straks stemplede ind med redninger. Det gjorde, at FHK fik udlignet til 25-25, og dermed var der lagt op til en tæt afslutning.

Ved stillingen 30-29 med fem minutter igen udspillede der sig en nøglesituation. FHK var i momentum efter at have været nede med 30-26. Jonas Larholm skød fra en meget spidsvinkel, og det var et skud, som Sonne burde have reddet. Det gjorde han ikke, og i stedet fik Ribe-Esbjerg igen luft. 

Igen efterfølgende gik tingene ikke FHK’s vej. Einar Olafsson fik en udvisning med lidt under fire minutter tilbage. Der fik FHK dog alligevel chancen for at udligne, men forpassede muligheden, da Kristian Stoklund brændte. Dermed kunne Ribe-Esbjerg trække fra og vandt kampen med 34-32.

Næste gang FHK skal i kamp er på lørdag mod KIF Kolding i thansen ARENA.