FHK spillede ikke op til deres bedste mod Lemvig-Thyborøn, men efter en stor kamp i Thorsten Fries af målet endte det med en sejr på 25-21, og dermed kunne fredericianerne notere sig for deres femte hjemmesejr i sæsonen.

FHK havde før fredagens kamp mod Lemvig-Thyborøn hentet fire sejre og en uafgjort i sæsonens seks hjemmekampe. Kun mod GOG er det blevet til et nederlag, og taget i betragtning, at Lemvig kun havde hentet en sejr på udebane, var der ikke den store tvivl om favoritværdigheden.

At FHK har været suveræne hjemme var dog svært ved at se i kampens begyndelse. Angrebsspillet var usikkert, og når fredericianerne kom frem til chancer, brændte de på gæsternes keeper, Simon Egtved, der også var en plageånd i de to holds første måde i sæsonen, hvor FHK sejrede med 25-24 på et mål i sidste sekund.

Havde det ikke været for en velspillende Thorsten Fries i kampens indledning havde FHK været større bagud end 5-2 efter 11 minutter. Kampen begyndte noget paradoksalt at vende FHK, da de var i undertal, hvor Mads Christiansen fik bolden i mål fra en noget nær umulig vinkel, men ind kom bolden.

adp-as.dk

FHK lavede fire mål i træk, og så var stillingen efter 17 minutter 6-5 til hjemmeholdet, og det medførte straks en timeout fra Lemvig-træner Dennis Bo Jensen, der blandt andet forgæves forsøgte sig med syv mod seks i den sidste del af første halvleg. Når det lykkedes Lemvig at komme igennem var det på ydersiden af backs, og på nærskud af den type er Thorsten Fries ubehagelig at stå overfor. Det måtte Lemvig sande gang på gang.

Angrebsmæssigt var det Kristian Stoklund, der gik forrest for FHK. Han solgte gang på gang sig selv dyrt, og gled igennem på ydersiden af gæsternes højre back forsvarsmæssigt, og det kombineret med Fries’ præstation i målet gjorde, at FHK gik til pause foran 11-10 efter en uskøn første halvleg.

Efter pausen kom FHK ud med en anden intensitet. Forsvaret lukkede af, og i angrebet kom fredericianerne nemt frem til scoringer. Efter 40 minutter var stillingen derfor 17-13 til FHK, og det fik Dennis Bo Jensen til at forlange timeout, men det fik ingen effekt

Den fredericianske maskine var velsmurt og kunne notere sig for en føring på 20-15 fem minutter senere, og så trykkede Lemvig-træneren atter på timeoutbufferen. Dennis Bo Jensen forsøgte med alle midler at få sit hold tilbage i kampen, men det lykkedes ikke.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Sækken var snøret med en dobbelt knude, og ikke som tidligere i sæsonen, hvor der ikke for FHKs vedkommende ikke blev holdt fast i sikre føringer. Mads Christiansen bød sig til på højre back, og imodsætning til tidligere var det ikke kun som et driftsikkert kort, der ikke lavede fejl, men også i en større skudmæssig rolle.

I slutningen af kampen var Lemvig kortvarigt på vej tilbage, men FHK holdt hovedet koldt, selvom det blev hektisk med et rødt kort til Lasse Balstad med fire minutter tilbage af opgøret. Nordmanden fik sin tredje udvisning, og dermed måtte han se til fra lægterne resten af kampen.

Uden nordmanden til at styre forsvaret endte FHK med at køre en sejr hjem på 25-21 efter en kamp, hvor fredericianerne ikke ramte deres topniveau, men leverede en professionel indsats, der var nok til at hente to point.