Der var klasseforskel på GOG og FHK. Uden at spille sig ud for alvor vandt GOG i sikker stil med 39-32 mod FHK, der ikke på noget tidspunkt i opgøret fik fat defensivt.

FHK skulle lørdag forsøge at komme på pointtavlen igen efter to nederlag i træk, men opgaven var ikke nem. De reagerende danske mestre fra GOG ventede på udebane, men FHK kunne hænge et spinkelt håb i, at fynboerne ville tage lettere på opgaven med et hårdt Champions League-program og en kommende pokalkvartfinale på onsdag mod Aalborg.

Det lod ikke til at være tilfældet fra start. GOG var toptændte, og kom bedst fra start. FHK’s defensiv kunne slet ikke stå imod det tryk, som fynboerne kom med i angrebsspillet. Stillingen viste 7-4, men efter et boldtab lykkedes det FHK at udligne til 7-7. Det var særligt grundet James Junior Scott, der var flyvende angrebsmæssigt.

Der sneg sig som første halvleg skred frem tekniske fejl ind i FHK’s spil, og det straffede hjemmeholdet. De kom i front med 12-8, og derfra så de sig ikke tilbage, og endte med at gå til pause foran 22-16 efter en første halvleg, hvor hverken Thorsten Fries eller Kim Sonne fik fat i FHK-målet. Fries noterede sig for FHK’s eneste tre redninger, hvor to af redningerne røg lige ud til GOG, som efterfølgende scorede.

adp-as.dk

I anden halvleg var ikke den store spænding. Det var næsten ligeså sikkert som amen i kirken, at GOG ville køre en sejr hjem. Spørgsmålet var blot, hvor stor den ville blive. FHK leverede hele vejen igennem, hvad de kunne på dagen, og derfor blev det ikke til en ydmygelse i det sydfynske.

Midtvejs i anden halvleg kunne FHK håbe på et comeback, da de fik reduceret til 25-20, men gæsterne kom ikke helt op. En satsning i syv mod seks glippede og blev straffet med scoringer i tomt mål, og derfor kom GOG foran med 34-27 med 11 minutter tilbage af opgøret.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Der var lige ved at blive tæt til sidst. Reinier Taboada reducerede til 34-30 med seks minutter igen, og det fik GOG til at reagere med en udskiftning i målet. Matthias Dorgelo, der var kommet ind i målet, blev erstattes af Tobias Thulin, der i slutningen af kampen viste, hvorfor han er svensk landsholdskeeper. Samtidig lavede FHK uprovokerede fejl, og det gjorde, at de endte med at tabe den sidste kamp i 2022 med 39-32.

Resultatet betyder, at FHK er på niendepladsen og har et point op til den slutspilsgivende ottendeplads.