Et rødt kort endte med at betyde, at FC Fredericia indkasserede et mål i slutminutterne i opgøret mod Hvidovre, som endte med at vinde opgøret 2-1.

FC Fredericia skulle søndag forsøge at følge op på sejren fra den seneste kamp mod Hobro, hvor det blev til en sejr på 3-1. I forhold til den kamp var der foretaget en enkelt ændring i startopstillingen, da Jagvir Singh var bænket til fordel for Frederik Heiselberg, der var en af målscorerne i opgøret. 

Det var dog ikke meget Heiselberg fik at arbejde med mod Hvidovre, der inden opgøret lå på andenpladsen i tabellen, og det stod i stor kontrast til FC Fredericias skuffende niendeplads, og dermed indtog holdet favoritrollen, og det var også til at se fra kampens start, hvor de dominerede.

I en ikke særlig chancerig første halvleg var Andreas Smed ved at score efter et kvarters spil. Smed var kommet fri ved bagerste stolpe efter en dødbold, men han bankede forsøget langt over mål. Fem minutter senere havde flere set bolden i mål. Det skete da Hvidovres Marc Nielsen blev spillet på kanten af feltet. Med et knaldhårdt venstrebensspark ramte han indersiden af stolpen, men ind gik bolden ikke.

Det var småt med spil foran Hvidovres mål, men en af gangene var efter 31 minutter. Adam Jakobsen kom til baglinjen, og smækkede bolden ind til Heiselberg, sm ikke kunne komme fri. I stedet spillede han bolden til Mathias Kristensen, der skød på mål med et hårdt skud. Forsøget kunne Filip Djukic ikke holde, men det lykkedes ham at afværge forsøget med en parering.

Mere skete der ikke i første halvleg, hvor FC Fredericia kunne være tilfredse med ikke at have indkasseret et mål. Den gik dog ikke efter pausen. Efter 51 minutter bragte Hvidovre sig foran, da Marc Nielsen smækkede bolden ind i hovedhøjde til Andreas Smed, som med et veltimet hovedstød steg uhindret til vejrs mellem to FC Fredericia-spillere og headede bolden i kassen.

Som konsekvens af Hvidovres føring reagerede FC Fredericia ved en udskiftning efter 65 minutter. Frederik Carstensen og Mathias Kristensen blev taget ud til fordel for Jagvir Singh og Nicklas Røjkjær, og det indikerede en offensiv satsning. Kristensen er mere defensiv orienteret end Røjkjær, der lagde sig ind i en rolle bagved Frederik Heiselberg.

Netop Heiselberg kom i fokus efter 68 minutter. Hvidovre lavede et boldtab midt på banen, og det gjorde, at FC Fredericia fangede gæsterne i ubalance. Alexander Jensen gik til baglinjen, og sendte bolden ind i hovedet på Frederik Heiselberg, der med et hovedstød bragte balance i regnskabet på Monjasa Park.

Bedst som det lå til, at FC Fredericia kunne jagte sejren, fik Simon Bækgård et rødt kort efter 74 minutter. Simon Bækgård fik sit andet gule kort, da han nedlagde en Hvidovre-spiller ude ved sidelinjen, og det takserede dommer Jacob Rasmussen til endnu et gult kort. Dermed skulle FC Fredericia ud at forsvare resultatet, og reaktionen kom prompte fra bænken med defensivt orienterede indskiftninger.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Ind kom først Peter Ullum og Andreas Lausen, der afløste Frederik Christensen og Adam Jakobsen, og kort tid efter blev en tydeligt skuffet Jagvir Singh skiftet ud, selvom han ikke var skadet. FC Fredericias trænerstab vurderede, at de ville have en endnu mere defensiv tilgang til de sidste ti minutter af kampen. Ind kom Jeppe Gertsen, der lagde sig ned i det centrale forsvar som en styrmand.

Alligevel lykkedes det dog Hvidovre at splitte FC Fredericias defensiv ad. Med otte minutter tilbage af opgøret fik Frederik Carlsen spillet bolden ind imellem forsvaret til Tobias Thomsen, der kom i en favorabel position, men hans forsøg gik forbi mål. Med to minutter tilbage af opgøret var der mere skarphed for gæsterne. Et indlæg havnede hos Mohamad Al-Naser, der ikke blev holdt væk af Ullum, og nemt fik sat bolden ind bag Valdemar Birksø.

I slutminutterne forsøgte FC Fredericia at kaste alt frem, men det lykkedes ikke at få udlignet, og dermed endte det med en Hvidovre-sejr på 2-1, som betyder, at fredericianerne forbliver på niendepladsen.