FC Fredericia leverede sæsonens med afstand ringeste præstation, da de tabte 5-0 på udebane til Næstved. Med nederlaget er fredericianerne fortsat under nedrykningsstregen, hvor de har tre point op til overlevelse.

FC Fredericia lignede fra start til slut en slagen bokser, der havde været i ringen i 12 omgange, og endnu ikke var blevet helt knockoutet, men som i stedet havde holdt sig på benene og fik fuldført kampen til ende.

Fra start blev det klart, at det ville blive en lang kamp i Næstved for FC Fredericia. Fejl på fejl blev lavet, og det lignede et hold, der var groggy. Så skidt spillende, som FC Fredericia var, tangerer til kampen den 4. november 2018 på Monjasa Park mellem FC Fredericia og FC Roskilde, hvor gæsterne vandt med de uhørte cifre 7-1.

Allerede efter syv minutter ringede alarmklokkerne. FC Fredericia lavede en opspilsfejl, der gav Mads Agger en stor chance Den gik dog ikke i kassen, men tog overlæggeren. Det var blot en varsel på, hvad der ventede.

Efter 12 minutter kom FC Fredericia bagud. Valdemar Birksø tog et målspark, hvor Adam Jakobsen midt på banen tabte en duel. Derefter var der intet pres på boldholderen, der kunne spille den til Souheib Dhaflauoi, som sparkede bolden i kassen fra en position på kanten af feltet.

Små ti minutter senere gik det galt igen. Mads Freitag fik bolden i venstre side, og da ingen gik til ham, trak ind i banen og med højrebenet sparkede han bolden i kassen til 2-0.

Bedst som det lignede, at FC Fredericia havde fået stoppet blødningen fra en stund, slog Næstved til. Mads Aager fik en sukkerbold i dybden, og afdriblede Valdemar Birksø, og i feltet kunne to glidende FC Fredericia-spillere ikke forhindre Agger i at score til pausestillingen 3-0.

adp-as.dk

Reaktionen fra FC Fredericia-træner Michael Hansen var klar. Han lavede en tredobbeltindskiftning, der betød, at Jeppe Brinch, Mathias Kristensen og Patrick Egelund blev taget ud. Ind kom i stedet Oliver Olsen, Nicklas Røjkjær og Jagivr Singh, der skulle forsøge at vende kampen på en tallerken.

En gave faldt ned fra himlen til Adam Jakobsen efter 48 minutter. En fejlaflevering havnede hos ham i det lille felt, men symptomatisk for FC Fredericias efterårssæson ramte angriberen slet ikke målet på den ellers helt frie chance.

Som anden halvleg skred frem faldt korthuset helt sammen. Mads Agger kom på tavlen igen efter 56 minutter, og ti minutter senere gik det helt galt. Et frispark i højre side blev sparket kort til Ludvig Henriksen, der stod helt fri på kanten af feltet. Han bankede bolden i mål til 5-0.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Målet til 5-0 fik gassen til at gå af ballonen. FC Fredericia kunne ikke skabe noget, og Næstved begyndte at skifte ud, og havde ikke nogen grund til at fiskere noget. De kørte derfor sikkert bolden rundt i egne rækker, og da ikke helhjertet søgte FC Fredericias målfelt, endte det med en 5-0 sejr til det grønklædte hjemmehold.

Med nederlaget har FC Fredericia fortsat tre point op til tiendepladsen på den anden side af nedrykningsstregen. Fredericianerne spiller sidste kamp inden VM-pausen på søndag hjemme mod FC Helsingør.