FC Fredericia tabte søndag 3-1 på hjemmebane til SønderjyskE, der udnyttede de muligheder de havde. Med nederlaget er fredericianerne fortsat på tiendepladsen.

To sårede dyr mødtes søndag eftermiddag på Monjasa Park. SønderjyskE kom bragende fra start på sæsonen, men i de seneste tre kampe har de kun hentet et point, og har ikke lignet et hold, der på papiret burde spille med om oprykning til Superligaen.

Det har heller ikke kørt på skinner for FC Fredericia. I pokalturneringen blev det senest til et nederlag til 3. divisionsholdet Middelfart, og det kom i kølvandet på en 3-3-kamp mod Fremad Amager i en kamp, som FC Fredericia burde have vundet, da holdet brændte et straffespark i kampens allersidste sekund.

I forhold til i de seneste kampe, hvor FC Fredericia har spillet med en ideel opstilling, var der byttet om på flere positioner. Der var startdebut til lejesvenden Frederik Carstensen, der fik debut i pokalkampen mod Middelfart, og derudover der blevet plads til Frederik Christensen. Ud af opstillingen gled til gengæld Oliver Olsen og Frederik Heiselberg, der blandt andet tog på plads på bænken sammen med Patrick Egelund, der igen var til rådighed efter en skadespause.

Knap havde kampen sat sig før SønderjyskE scorede ved en tilfældighed, som man så det i kampen mod den anden Superliga-nedrykker, Vejle. Forskellen var bare, at det ikke skete på et hjørnespark denne gang. Peter Christiansen slog et indlæg ind i feltet fra venstre side. Inde i feltet var Mads Albæk helt fri, og via stolpen satte han bolden i mål til 1-0.

Målet rystede FC Fredericia hurtigt af sig, og fik sat noget spil op på SønderjyskEs banehalvdel. Der var tegninger til flere farlige ting, men det sidste manglede hele tiden. Til gengæld lykkedes det FC Fredericia at få udlignet efter et hjørnespark, da der var spillet 33 minutter. Erik Nissen kom højest til vejrs, og den løse bold fik Carstensen sparket i mål til 1-1, der også var stillingen ved pausen.

Tendensen fra første halvleg fortsatte efter pausen. Kampen var generelt chancefattig. Begge hold havde periode med en del boldbesiddelse, men det kastede ikke rigtigt noget af sig før SønderjyskE scorede til 2-1 efter 65 minutter. Emil Frederiksen fik spillet bolden ind imellem FC Fredericias midterforsvar, og i et mellemrum var Peter Christiansen helt fri og scorede sikkert.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Alt imens FC Fredericia skulle til at foretage en tredobbelt udskiftning, scorede SønderjyskE til 3-1. Ryan Johnson Laursen blev spillet af Emil Frederiksen i feltet, og han sendte bolden ind til Christiansen, der igen med en sikker afslutning scorede. Umiddelbart efter målet skiftede FC Fredericia Jeppe Gertsen, Nicklas Røjkjær og Adam Jakobsen ud, og ind i stedet kom Oliver Olsen, Jagvir Singh og Frederik Heiselberg.

Med 13 minutter igen skiftede FC Fredericia igen ud. Denne gang blev Patrick Egelund skiftet ind i stedet for Mathias Kristensen. Netop Egelund forsøgte sig med et langskud kort tid efter indhoppet, men skuddet røg forbi mål i en afslutning af kampen, hvor der ikke for alvor var spænding om udfaldet.

Frederik Carstensen blev skiftet ud med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid, og han blev afløst af Andreas Lausen, men det ændrede ikke på, at SønderjyskE vandt kampen 3-1 og at FC Fredericia fortsat indtager tiendepladsen i NordicBet Ligaen. Næste gang fredericianerne skal i kamp er på søndag mod Hobro på udebane.