FC Fredericia fik det de skulle bruge i efterårets sidste kamp i NordicBet Ligaen. FC Helsingør blev sendt hjem med et nederlag på 4-1 efter, at fredericianerne var effektive og scorede på de chancer, som de tilspillede sig. Sejren betyder, at FC Fredericia foreløbigt er over nedrykningsstregen med en bedre målscorer end Hobro, som de er á point med.

FC Fredericia kunne sat firkantet op få alt mellem himmel og helvede. Helvede hvis det blev til et nederlag, og Hobro vinder den udsatte kamp mod Hillerød. Et nederlag og en sejr til Hobro ville betyde, at FC Fredericia overvintrede seks point fra overlevelse. Derimod ville en sejr potentielt sende FC Fredericia over nedrykningsstregen, hvis Hillerød vinder over Hobro.

Mathias Kristensen startede med at sende FC Fredericia i den syvende himmel. Efter fem minutter bragede han FC Fredericia i front direkte på et frispark, der blev rettet af, og røg ind bag FC Helsingørs keeper, Mandé Sayoba. Ti minutter senere blev han igen passeret på en dødbold. Denne gang slog Frederik Carstensen til på et indlæg fra Kristensen, og sendte FC Fredericia i front med 2-0.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Til kampen havde FC Fredericia ændret formation. Fra den velkendte firemands bagkæde spillede FC Fredericia nu med tre midtstoppere, og det gjorde, at defensiven ikke så nemt blev overspillet som i de tidligere kampe. En af de gange, hvor det lykkedes FC Helsingør at overspille den var efter 25 minutter, da Oliver Klitten blev sendt i dybden. Hans forsøg røg dog over mål.

33 minutter inde i opgøret fik FC Helsingør reduceret. Det skete, da Sterling Yatéké fik mast sig fri, og på trods af Jeppe Gertsen pressede ham hårdt, fik afsluttet så godt, at Valdemar Birksø ikke kunne redde forsøget. Kampen blev dermed åbnet op igen, men FC Fredericia holdt stand resten af første halvleg og gik til pause foran med en føring.

adp-as.dk

En, der ikke holdt stand, var Erik Nissen. Han fik en flænge i slutningen af første halvleg, og måtte lade sig erstatte af Jeppe Brinch i pausen. Til gengæld fik Brinch en oprejsning i forhold til Næstved-kampen, hvor han blev flået ud i pausen. I dagens opgør slap Brinch noget bedre fra det.

FC Helsingør havde et par løse chancer, og meget boldbesiddelse i indledningen af anden halvleg, men det blev ikke farligt. I stedet slog FC Fredericia til efter 68 minutter, hvor Frederik Carstensen med et venstrebensspark fra kanten af feltet blev dobbeltmålscorer.

Med et kvarter igen skulle Nicklas Røjkjær have lukket kampen. Bolden blev spillet til ham i fri position på kanten af feltet, men Røjkjær afsluttede svagt på Sayoba. Til gengæld kunne keeperen, der er fra Elfenbenskysten, intet stille op med seks minutter tilbage af opgøret. Frederik Carstensen slap fri i feltet, og spillede bolden til en fremadstormende Frederik Heiselberg, der med sit tredje mål i NordicBet Ligaen, satte bolden i kassen til 4-1, som blev kampens resultat.

I foråret resterer der fem kampe af grundspillet. FC Fredericia starter ud mod Hillerød i en kamp, der spilles medio februar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments