I aften møder FC Fredericia bundproppen i NordicBet Ligaen, Nykøbing FC. Med den seneste sejr mod HB Køge er forhåbningen for fredericianerne, at de kan hente deres anden sejr i træk.

Der er ikke noget, der hedder fortjent eller ufortjent i sport, siges det. Men FC Fredericia skal prise sig lykkelige for, at HB Køge ramte stolpen to gange og brændte en friløber. Havde det ikke været tilfældet, så havde fredericianerne næppe fået en sejr med hjem fra Køge. Dog skal man huske på, at FC Fredericia også selv brændte en stor chance i første halvleg ved Frederik Heiselberg, der ikke fik afsluttet skarpt nok i en fri position.

På trods af de store chancer til HB Køge, så skal fredericianerne dog hæfte sig ved, at forsvaret faktisk stod solid og havde styr de spillere, som de stod direkte over for. Det var når der blev lavet fejl i opspillet, eller man blev fanget i en omstilling, at HB Køge blev farlige. Forsvarsduoen Erik Nissen og Jeppe Gertsen ser solid ud, og det skal der bygges på i resten af efterårssæsonen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Der var der er forbedringspunkter er, at FC Fredericia skal undgå at få de store chancer imod sig. Man kan ikke hænge sig op på, at Valdemar Birksø laver store redninger hele tiden, eller at Nissen og Gertsen kan redde kastanjerne ud af ilden hver gang. Problematikken mod HB Køge var midtbanen, hvor Simon Bækgård afsonede karantæne efter ellers at have været fast mand i stort sted hele sæsonen. Det lykkedes ikke Mikkel Wohlgemuth og Valance Nambishi at være det boldværk, der stod imod presset fra HB Køge. 

Nykøbing er dog en anden størrelse end HB Køge. Mindre kan derfor gøre det, når FC Fredericia løber på banen i aften, men fejlene skal elimineres. Det var det, der gik galt, da de to hold mødtes i sæsonpremieren, hvor FC Fredericia formøblede en føring på 2-0 og endte med at rejse fra Nykøbing med uafgjort i stedet for tre point.  Siden har Nykøbing været i dyb krise, og kun hentet et point, som var mod Hobro den 26. august. Siden er det blot blevet til en sejr i pokalen, og ellers er det blevet til nederlag siden i de fire kampe, der er spillet i NordicBet Ligaen siden.

Der er kampstart mellem FC Fredericia og Nykøbing klokken 18:30.