Nykøbing FC havde ikke vundet i denne sæsons NordicBet Liga før de mødte FC Fredericia fredag aften, men det blev der lavet om på, da fredericianerne tabte 1-0 efter en sløj indsats.

FC Fredericia skulle fredag aften mod rækkens absolutte bundprop, Nykøbing, der i sæsonen blot var noteret for to point i 11 kampe forud for opgøret. Det ene af pointene var i de to holds indbyrdes møde i Nykøbing, hvor FC Fredericia formøblede en 2-0 føring og endte med at rejse hjem med 2-2.

Til opgøret havde FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, to ændringer i forhold til det seneste opgør mod HB Køge. Simon Bækgård var tilbage fra karantæne, og han afløste Adam Jakobsen, og der var også en startplads til Oliver Olsen, der afløste Frederik Christensen.

Fra start var det FC Fredericia, der var i teten. Nykøbing var presset i bund, og det kastede flere chancer af sig til fredericianerne. En af dem var til Frederik Heiselberg, der blev i feltet og fik en relativ stor chance. Vinklen var dog lidt spids, og afslutningen blev derefter. Jannich Storch fik uden det store besvær reddet forsøg. FC Fredericia havde efterfølgende tilløb til flere store chancer, hvor Frederik Carstensen var involveret, men ind kom bolden ikke.

I stedet fik Nykøbing en stor chance efter 19 minutter. Emilio Simonsen fik bolden i højre side af feltet i fri position, men han sparkede bolden forbi det fjerneste hjørne, og FC Fredericia slap dermed med skrækken på den første Nykøbing-chance.

Derefter gik gassen lidt af ballonen. FC Fredericia var ufarlige, mens Nykøbing, der havde bolden mest, ikke formåede at sparke noget, der satte FC Fredericia under alvorligt pres. Lidt ud af det blå kom Nykøbing dog foran. Det skete på et straffespark i det 44. minut. Nykøbing fik et hjørnespark, som Kasper Jensen kom højest til, og i den forbindelse stak Mikkel Wohlgemuth hånden op foran bolden. Dommer Michael Tykgaard pegede prompte på straffesparkspletten, hvor Emilio Simonsen skulle tage sig af sparket. Simonsen udplacerede sikkert Valdemar Birksø, der gik til den forkerte side, og derfor gik Nykøbing til pause foran 1-0.

I pausen foretog FC Fredericia en dobbeltudskiftning. Ud gik Erik Nissen og Simon Bækgård, hvor førstnævnte var grundet en skade. Han blev afløst af Jeppe Brinch, mens Bækgård efter en ikke overbevisende indsats blev afløst af Nicklas Røjkjær, der skulle give nyt liv til offensiven. Det var dog ikke nok for Hansen. Ti minutter i anden halvleg foretog han endnu en dobbeltudskiftning. Ud gik Oliver Olsen og Valance Nambishi, og ind i stedet kom Jagvir Singh og Frederik Christensen.

Trods de offensive indskiftninger var det småt med chancer til FC Fredericia, der havde en del dødbolde på Nykøbings banehalvdel, men både hjørnesparkene og frisparkene manglede kvalitet. Det sidste manglede Nicklas Røjkjær også, da han fik trykket på kassen fra kanten af feltet med et kvarters tid igen. Bolden sneg sig lige forbi Jannich Storchs mål. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Lige efter den aktion smed Michael Hansen sit sidste kort på banen. Ind kom Patrick Egelund, der afløste Mathias Kristensen i en sidste satsning, men i stedet for en stor chance til Fredericia som følge af det, skete ikke. I stedet var det Nykøbing, der var ved at lukke kampen til 2-0, da de slap fri igennem, men forsøget blev sparket forbi mål.

I slutminuttene var Nykøbing-spillerne helt færdige. Nykøbings manager, Claus Jensen, havde ikke foretaget en eneste udskiftning og det kunne ses. Gæsternes spillere var helt udkørte, og lå flere gange ned med krampe, men de stod imod FC Fredericias pres, der ikke for alvor blev farligt. Derfor endte Nykøbing med at vinde sæsonens første kamp, og det betyder, at de nu har fire point op til den anden side af nedrykningsstregen. 

Næste gang FC Fredericia skal i kamp er på torsdag på udebane mod Vendsyssel.