Til matchen mod Vejle Boldklub den 12. august ytrede FC Fredericias fanklub stor utilfredshed. Nu har parterne holdt et møde, og er blevet enige om at kigge fremad.

Utilfredsheden bunder, som omtalt på AVISEN, i at fanklubben var blevet flyttet fra deres normale placering til det, der ellers normalt huser udebanefansene. Derfor hængte Fæstningsdrengene, som fanklubben hedder, et banner op med teksten “Uværdigt!”. Flere forlod efterfølgende stadion, mens de resterende, der blev inde på tribunen, satte sig demonstrativt ned på fanafsnittet uden at lave stemning, som de plejer.

– Aldrig før har det været set, at hjemmeholdets fans må opgive deres pladser til modstanderholdets fans, og så da slet ikke når der er tale om rivaliserede fans! Vi som fanklub stillede derfor op med et banner, der havde teksten “UVÆRDIGT!” Og udvandrede derefter fra kampen, mens de tilbageblevne så tavst til, mens ledelsen solgte respekten for fankulturen til Vejle, lød det i et statement fra fangrupper efter kampen.

FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, svarede efterfølgende på kritikken i en udtalelse til AVISEN.

– Den nye tribune er bygget pga. sikkerhed og der er højrisikokamp mod Vejle, så vores fans skal stå på den gamle tribune. Det er træls og også ærgerligt for dem. Man kan føle sig lidt ydmyget, og det forstår jeg godt. Hvis sikkerheden ikke er i orden, hænger den på os, og det ansvar skal vi håndtere. Det er ikke en behandling, vi synes er sjov. Det er ikke sådan, at vi synes VB skal have bedre forhold end vores egne fans. Det er misforstået. Jeg forstår deres følelse og det er ikke okay, at de skal over på den gamle tribune, men de ved også, at den nye tribune blev bygget til udebanefans pga. sikkerheden. Når Monjasa Park er bygget færdigt med endetribuner skal fansene stå på hver deres endetribune. Går det galt, så får det alvorlige konsekvenser, og i princippet også for fansene. Vi akter at have en dialog med dem, men det her er et problem, som vi ikke kan løse på andre måder på nuværende tidspunkt.

Den dialog, som Stig Pedersen omtalte ved den lejlighed, har nu fundet sted. Parterne har mødtes, og er blevet enige om at se fremad.

– FC Fredericia var inden kampen i dialog med politiet omkring afvikling af kampen, og grundet sikkerhedsmæssige årsager, blev det besluttet, at tilskuere fra Vejle skulle placeres på Monjasa Tribunen, da kampen blev betegnet som en højrisiko kampen, grundet tidligere uoverensstemmelser mellem de to fangrupperinger. Da kampen forløb uden tilskueruroligheder, så er FC Fredericia og politiet igen gået i dialog omkring muligheden for at vores fans kan beholde deres afsnit i fremtiden til højrisiko kampe, hvis der kan laves en forsvarlig sikkerhedsplan for afviklingen, oplyser FC Fredericia på deres hjemmeside.