FC Fredericia har aldrig startet en sæson i 1. division dårligere end det har været tilfældet i denne sæson. Et point efter fem spillerunder er status, og derfor vil det pynte med sæsonens første sejr, når fredericianerne søndag møder Vendsyssel.

I sæsonens første kamp mod Nykøbing lignede det, at FC Fredericia var ved at køre en sikker sejr hjem, da de var foran med 2-0, men med ét vendte kampen og Nykøbing fik udlignet til 2-2 på to scoringer med få minutters mellemrum. I de seneste fire kampe er det blevet til nederlag til Næstved, FC Helsingør, Vejle og Hillerød. Særligt nederlagene til Næstved og Hillerød gør ondt, da det er to oprykkerhold, og når man som FC Fredericia har ambitioner om at ende i top-6, så er det hold, som man skal vinde over.

FC Fredericia har hen over sommeren sagt farvel til ni spillere. Særligt afgangene af den offensive trio, Anders Holvad, Samson Iyede og Kristian Kirkegaard har gjort ondt. FC Fredericia har med den seneste tilgang af Tonny Brochmann hentet ni nye spillere, og det tager naturligvis tid at spille holdet sammen, men offensiven har ikke slået til. Nicklas Røjkjær har scoret tre mål i fem kampe, men til gengæld har Frederik Heiselberg og Adam Jakobsen, der har været de fortrukne udover Røjkjær, ikke slået til og lavet nul mål. Kigger man nærmere på Heiselberg, der har et stort potentiale, er det hans første kampe på seniorniveau, da han er gået direkte som en målfarlig angriber i U19 ligaen, til at skulle bombe mål ind i NordicBet Ligaen. Heller ikke Adam Jakobsen har været en notorisk målscorer. I den seneste sæson var han udlejet til Celje fra den næstbedste slovenske række, hvor det blev til et enkelt mål i 23 kampe, og heller ikke i Vejle og Kolding var Jakobsen målfarlig, og der er derfor noget potentiale, der skal forløses.

Det tager tid at få sammenspillet offensiven til at blive ligeså farlig som Holvad, Iyede og Kirkegaard var, og det er FC Fredericia ramt af. Fem mål i fem kampe er ikke prangende, og når defensiven heller ikke har vist sig som en sikker bastion, så er det ikke nemt at vinde fodboldkampe. Mod Hillerød stod forsvaret solidt i det store hele, men i de sidste ti minutters tid faldt korthuset sammen, og nu er det op til anfører Jeppe Gertsen at få samlet tropperne, og få lappet det hul der er åbent defensivt.

Pointhøsten i de første fem kampe i sæsonen for FC Fredericia er historisk lav, når man kigger på FC Fredericias sæsoner i landets næstbedste fodboldrække. End ikke i sæsonen 2014/15, hvor kun en flot slutspurt forhindrede FC Fredericia i at rykke ned, var starten så dårlig pointmæssigt. Ved den lejlighed var det efter fem runder blevet til syv point. Den dårligste sæsonstart for FC Fredericia, inden denne sæson, var i 2001/02, hvor fredericianerne efter fem kampe, var noteret for to point.

FC Fredericia og Vendsyssel tørner sammen søndag klokken 14:00.