Hillerøds sejr mod Sønderjyske i fredags har sendt FC Fredericia under nedrykningsstregen. En sejr i dagens kamp mod Hobro vil sende fredericianerne over stregen.

Før sæsonen var det utopi at have FC Fredericia og nedrykning i samme sætning. Holdet havde godt nok taget afsked med en del etablerede spillere, men resultaterne i træningskampene indikerede ikke, at det ville blive en sæson, hvor fredericianerne ville være i den nederste del af tabellen. Det blev til sejre mid SønderjyskE og Vendsyssel, mens det blev til uafgjort mod Vejle og Randers, og der var derfor ingen faresignaler.

Signalerne er kommet i løbet af efteråret. FC Fredericia har manglet noget at falde tilbage på, når spillet ikke har kørt på skinnet. Man skifter ikke bare alle de offensive esser ud og erstatter med nye spillere, der performer fra dag et. Det krævet relationer, og relationer kommer kun med kampe, og når der samtidig kommer uventede bump på vejen, kan man ryge ned i en bølgedal.

Det er det, der er sket for FC Fredericia. Kigger man ned over holdet er det ikke et hold, der burde være i den nederste del af tabellen. Materialet er heller ikke til toppen, men det burde ikke ske, at holdet er med i nedrykningskampen, som FC Fredericia er blevet en del af.

Tidligere tegnede der sig et billede af, at der var tre hold, der skilte sig ud i bundstriden. Nykøbing, Hillerød og Hobro, men nu har især Hillerød fået tur i den, og det er derfor, at fredericianerne nu er gledet ned over nedrykningsstregen. Derfor er det essentielt, at FC Fredericia allerede mod Hobro henter en sejr, som vil sende dem over stregen inden, at der begynder at forplante sig en usikkerhed i holdet.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I de to holds første indbyrdes opgør i sæsonen var der klasseforskel. FC Fredericia havde styr på defensiven, og slog til på omstillinger, der sikrede dem en sejr på 3-1. I den kamp gjorde især Mathias Kristensen ondt på Hobro, og det er netop op til sådan en som ham at træde i karakter. Han er en af de spillere, der har prøvet mest i FC Fredericia-truppen, og som derfor er udset til at gå forrest.

Det bliver næppe kønt, når dagens opgør på Monjasa Park fløjtes i gang. Med to hold, der kæmper for at komme væk fra bunden af tabellen, er det ikke noget, der indbyder til poleret fodbold, selvom FC Fredericia ellers har spillere, der godt kan spille en god omgang fodbold. I stedet skal fløjlshandskerne tages af, og der vil blive kæmpet for hver en centimeter på banen i opgøret, der fløjtes i gang klokken 14:00.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments