FC Fredericia var foran 1-0 mod upåagtede Hillerød, men på to mål i slutningen af kampen, endte de med at være det første hold i denne sæson, der taber til de nordsjællandske oprykkere.

FC Fredericia skulle tidligt onsdag aften forsøge at komme på sejrskurs i NordicBet Ligaen efter kun at have hentet et enkelt point i de første fire spillerunder, og opgaven virkede ikke uoverkommelig, da modstanderen var Hillerød, der endnu ikke har fået et eneste point i denne sæson, og er blevet sat eftertrykkeligt på plads ved flere lejligheder.

I forhold til FC Fredericias seneste kamp mod Vejle var der flere ændringer. Helt ude af truppen var Patrick Egelund samt Valance Nambishi, hvor sidstnævnte udgik med en skade undervejs i opgøret mod VB. Til gengæld var Jagvir Singh igen til rådighed efter endt skadespause, og han indtog en plads på bænken. I startopstillingen startede Mikkel Wohlgemuth i stedet for Nambishi.

I starten af kampen, i de ydmyge rammer på Secma Ground i Hillerød, satte hjemmeholdet sig tungt på begivenhederne. I de første 20 minutter havde Hillerød flere gange chancen for at komme foran. Offensivspilleren Kristian Andersen kom alene igennem mod Valdemar Birksøs mål, men den unge keeper reddede Andersens chance. Til gengæld gik Birksø galt i byen på et hjørnespark efter 19 minutter, hvor han ville gribe bolden, men tabte den. Keeperen appellerede for frispark, men intet blev dømt. Det lykkedes dog ikke Hillerød at få bolden i mål, og i stedet fik FC Fredericia en kontramulighed, men det lykkedes ikke Frederik Heiselberg og Mathias Kristensen at spille chancen stor.

Som første halvleg skred frem fik FC Fredericia kæmpet sig ind i kampen, og det kastede også nogle chancer sig af, og specielt til den store angriber, Frederik Heiselberg. Heiselberg forsøgte sig fra kanten af feltet efter 25 minutter, men Hillerøds keeper, Jonas Dakir, parerede forsøget ud til et hjørnespark. Efter en halv times spil var Heiselberg igen på spil, denne gang efter en hjørnesparkskombination, hvor han endte med at være fri på bagerste stolpe, men hans forsøg gik forbi mål.

Det lykkedes Hillerød at overleve det fredericianske spilovertag, og i stedet var det hjemmeholdet, der i slutningen af første halvleg havde mest boldbesiddelse, men der blev ikke scoret, og derfor var stillingen ved pausen 0-0.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Kort tid inde i anden halvleg skulle FC Fredericia være kommet i front. Den 19-årig Hillerød-spiller, Filip Panjeskovic, havde hånden på bolden i eget felt, og der blev derfor dømt straffespark til FC Fredericia. Alexander Jensen skulle tage straffesparket, men Dakir reddede forsøget, der ikke var særlig godt sparket.

Efterfølgende blev FC Fredericia ved med at presse på. Andreas Lausen forsøgte sig efter 52 minutter med et langskud, der voldte Hillerød-keeper Dakir problemer. Han gav en returbold på skuddet, og returen var Nicklas Røjkjær lige ved at udnytte, men hans skud i en fri position, kort fra mål, blev blokeret i sidste øjeblik.

Efter 63 minutter foretog FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, endnu en udskiftning. Ud gik Mathias Kristensen, som ikke havde fået sat sit præg på kampen, og ind i stedet kom Frederik Christensen, som kom ind på venstre back og det sendte Alexander Jensen frem på midtbanen.

Med 25 minutter tilbage af opgøret var Hillerøds indskiftede Youssef Dhaflaoui lige ved at score. Han slap igennem i FC Fredericias venstre side, og kom mod Valdemar Birksøs mål. Dhaflaouis forsøg kom forbi Birksø, og havde retning mod mål, men tæt på mål blev skuddet blokeret.

Bolden ville ikke ind i nogen af enderne på trods af, at chancerne var til det. FC Fredericia satsede for alvor med et kvarter igen. Jagvir Singh afløste Mikkel Wohlgemuth, og Singh var knap kommet på banen før, at FC Fredericia var kommet i front. Røjkjær stod klar på bagerste stolpe efter et indlæg og scorede det forløsende mål for FC Fredericia.

FC Fredericia forsøgte efterfølgende at lukke kampen, men det lykkedes ikke. I stedet fik Berzan Kucukylidiz udlignet efter, at der havde et par farlige situationer, primært i forbindelse med clearinger og hjørnespark, hvor Birksø ikke var alt for heldig ved flere lejligheder.

Med fire minutter tilbage af opgøret var det Hillerøds tur til at få straffespark. Jeppe Gertsen nedlagde Lucas Bøje-Larsen i det kriminelle felt, og i modsætning til de fredericianske gæster, scorede hjemmeholdet på forsøget fra de 11 meter. Målscoreren var Frederik Christensen, der sendte Hillerød i ekstase.

I slutminutterne kastede FC Fredericia alt frem, men i stedet for at det kastede chancer sig af, fik Hillerød en friløber. Dhaflaoui var manden med friløberen, men hans forsøg røg langt forbi mål. Mere skete der ikke i kampen, som dermed endte med en stor skuffelse for FC Fredericia.

Næste gang FC Fredericia løber på banen er på søndag hjemme på Monjasa Park mod Vendsyssel.