Efter planen skulle Fakta på Erritsø Bygade været lavet om til en Coop 365, men det sker ikke. I stedet lukker butikken, oplyser informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.

I de senere år har Coop 365 set dagens lys rundt omkring i Danmark. Blandt andet laves Fakta i Vendersgade i Fredericia om til sådan en, og åbner i starten af 2023. Det bliver ikke tilfældet for Fakta i Erritsø.

– Oprindeligt var det planen, at den lige som alle øvrige Fakta-butikker skulle bygges om til vores nye grønne kæde, Coop 365discount. Men ved detailprojekteringen har vi måtte konstatere, at den er for lille til at kunne rumme Coop 365discount, der bl.a. adskiller sig fra Fakta ved at have 700 flere varer, siger Jens Juul Nielsen.

Dermed må borgerne, som handler i Fakta Erritsø, tage ind til Midtpunktet for at finde den nærmeste Coop 365, når den åbner der. Butikken i Erritsø lukker den 30. november 2022, og grunden er simpel.

– Vi har vurderet, at vi ikke vil kunne lave butikken om, så den kunne komme op på et niveau, der ville være tilfredsstillende. Medarbejderne i butikken bliver tilbudt job i andre dele af Coop Familien, slutter Jens Juul Nielsen.