Niels Flemming Hansen har siddet i Folketinget siden 2019. Han er stolt over at repræsentere området, og nu håber han på genvalg. Valget denne gang blev ikke helt, som han havde regnet med, og det er positivt ment, for sjældent har han deltaget i så mange forskellige debatter.

Det Konservative Folkepartis Niels Flemming Hansen har nydt at besøge vælgere, virksomheder og byerne i sin valgkreds. Han ser tilbage på en lang, men også utroligt spændende valgkamp, der ikke helt blev, som mange politikere havde forudset.

– Det har været en lang valgkamp, men også en valgkamp som har haft rigtig mange emner på banen. Emner, der har været behov for at tale om, men også emner som ikke alle politikere nok var forberedt på. Vi havde en forventning om, at vi skulle diskutere meget klima, økonomi og psykiatri, siger Niels Flemming og uddyber:

– Når jeg har været ude, så stikker debatterne i voldsom mange retninger. Det gør ikke noget. Jeg synes egentligt, at det er godt. Debatterne har været gode, særligt når vi har været i en lille gruppe, hvor vi virkelig har fået vendt mange ting, som man ikke lige slår et valg op på, men vi er oppe i fuld pensum. Det synes jeg er superfedt.

Både dialogen om borgernes privatøkonomi, den aktuelle energikrise og mødet med virksomhederne har gjort indtryk.

– Privatøkonomi, energikrise og klima gør indtryk på mig, men det har også gjort indtryk på mig, når jeg har besøgt virksomheder. Jeg har set og hørt, hvor meget virksomhederne er klar til at tage et ansvar. Det gælder både, når der er tale om psykisk syge medarbejdere, men også når det kommer til klimaet. Det bekræfter mig i, at vi politikere var ingenting uden de danske virksomheder, fordi de går forrest her. Det synes jeg er en fornøjelse, siger han.

PtX-projekt imponerer

Et møde i Fredericia, hvor havneselskabet ADP A/S fortalte om et ambitiøst PtX-projekt har gjort et stort indtryk på Niels Flemming Hansen.

– Havnen i Fredericia er et godt eksempel på et sted, hvor konkrete handlinger var så interessante, at det vil ændre Syddanmarks position i den grønne omstilling positivt. Det er et af de møder, jeg har brugt sidenhen til at tale ind i den grønne omstilling. Det gavner Syddanmarks erhvervsudvikling fremadrettet. Det er ikke kun i Esbjerg eller i Fredericia, at man får gavn af det. Det er hele Syddanmark, Danmark og Europa. Det med at sætte havnene fri er vigtigt for at kunne udvikle PtX og brændstoffer. Det er vigtigt for at kunne udvikle infrastrukturen, så sådan et møde har gjort indtryk, fortæller Hansen.

Mange vælgere har også brugt tid på at tale om Forsvaret med politikeren, og det er han glad for.

– Derudover har jeg talt forsvarspolitik med vælgerne. Når man er rundt i Sønderborg, Løgumkloster, Fredericia, Vejle og mange andre byer, så taler man om Forsvaret. Forsvaret fylder meget denne gang, mere end i valgkampen sidste gang. Heldigvis. I Syddanmark kan vi måske få Forsvaret mere presset ind igen, og det gør mig glad, siger han.

Niels Flemming Hansen (C) er også beskæftigelsesordfører, og han har i den forbindelse også været rundt på en række væresteder. Det er også et af de emner, hvor han ser et stort potentiale.

– Jeg tager mange ting med fra valgkampen til det politiske arbejde, eksempelvis hele beskæftigelsessituationen, hvor jeg sidder som ordfører på området. Her har jeg hørt meget. Jeg kommer lige fra et værested i Aabenraa, og det bekræfter mig i, at der sidder mennesker hvis ressourcer kan bruges rundt om i samfundet. Vi bruger selv de ressourcer i vores egen virksomhed, og i det hele taget, så har jeg mødt og set rigtig meget god energi derude, som vi kan bruge. Der er mange gode mennesker, der både vil bidrage og gøre en forskel, siger den konservative politiker.

Uddannelse har også været et tema, og det er et af de områder, som Niels Flemming Hansen forventer vil fylde endnu mere efter valget.

– Uddannelser er også et emne, som jeg tager meget viden med fra. Tanken om en cyberuddannelse i Sønderborg er tiltalende, det samme er ingeniør i Kolding og IT i Vejle. Uddannelser i hele Sydjylland er noget, vi kommer til at tale meget mere om. Det gælder også uddannelser i hele Danmark, siger han og tilføjer:

– 19.000 arbejdspladser – optimalt set, skabt via PtX-projektet vil give et øget behov for uddannelser. Det vil direkte kaste uddannelse af sig, så det vil også være en af de dagsordner, der fylder i området sammen med de nationale dagsordner.

Hvorfor skal man stemme på dig?

– Man skal stemme på mig, hvis man gerne igen, vil have en aktiv erhvervsmand i Folketinget. Det skal man, hvis man synes, at det arbejde jeg har lavet i den indeværende periode har været godt. I det tilfælde vil jeg sætte stor pris på, at man sætter et kryds ved mig. Jeg synes selv, at jeg har knoklet hårdt for det, jeg har været meget aktiv i min valgkreds, og det håber jeg, at vælgerne husker, når krydset skal sættes. Det er jo ikke sådan, at man er sikker, fordi man er folketingsmedlem, så jeg håber vælgerne husker at sætte kryds på mig, siger Niels Flemming Hansen og slutter:

– Det har været helt fantastisk at besøge så mange engagerede gode mennesker i kredsen, at møde vælgerne til debatter, på gaden og til små arrangementer. Jeg er glad for, at jeg bor i min kreds og har så gode folk i hele kredsen, der vil fortælle deres historie. Det sætter jeg pris på, og jeg håber derfor også, at de vil sætte kryds ved mig, så jeg kan arbejde videre med mange af ideer, tanker og problemstillinger, som de har fortalt mig om.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments